Vlaams Belang zegt dat het stadsbestuur de kinderen tijdens de paasvakantie in de kou laat staat en de opening van de nieuwe sporthal annex zwemparadijs om publicitaire redenen uitgesteld wordt ”De geplande opening van de nieuwe sporthal, bij het begin van de Paasvakantie, gaat niet door omdat “het onmogelijk is een officiële corona-proof opening te organiseren”, klinkt het bij het stadsbestuur.

“Zwembaden mogen openblijven volgens de huidige regels. Kinderen zijn al de dupe van het nationale beleid waarbij de scholen gesloten werden en hun hobby’s drastisch ingeperkt, en nu komt dit er nog bij,” zegt Roosmarijn Beckers, voorzitter van Vlaams Belang Sint-Truiden. Nog volgens de Vlaams Belang voorzitter wonen er heel wat kinderen in Sint-Truiden in kleine appartementen zonder tuin. “Een uurtje zwemmen is een prima uitlaatklep maar het stadsbestuur laat onze kinderen en jongeren in de kou staan en beslist om het zwembad gesloten te laten omdat er geen ‘officiële opening’ kan worden georganiseerd,” besluit Beckers

En uiteraard wordt er dan geïnsinueerd dat de burgemeester zonder grootse opening geen sjieke foto in de pers kan krijgen en nog meer van dit politiek gespin.

Volgens Schepen van Sport Jurgen Reniers (CD&V) kan het zwembad niet opengaan zonder de verschillende verplichte testdagen en van diverse noodprocedures. “Dat kan alleen met verschillende gebruikers en gezinnen. Door de provinciale noodplanning werd op deze testdagen negatief advies gegeven om ze te laten doorgaan. Daarbij kwamen de nieuwe maatregelen die de federale overheid genomen heeft met ingang van 27 maart. Op basis hiervan kon de veiligheidscel in overleg met Lago niets anders beslissen dan de opening uitstellen tot na de Paaspauze,” besluit Reniers.

En bovendien, vinden kinderen die een uurtje willen “ontspannen” in het zwembad het wel leuk om te moeten baantjes trekken, op en af, want het plezante gedeelte van het nieuwe Bloesembad mag volgens de huidige reglementering niet open. Die zegt dat instructiebaden, kinder- en sportbaden open mogen, recreatiezones en subtropische zwembaden moeten gesloten blijven. En wat is er dan nog plezant aan zwemmen, als je als kind een glijbaan ziet en je mag er niet op noch af!