Jurgen Reniers is, naast schepen in Sint-Truiden, ook coördinator van het lokaal dienstencentrumcentrum in Nieuwerkerken. Hij trok met de Nieuwerkerkense senioren naar Sint-Truiden. Niet voor een ijsje op de Grote Markt of een duik in de crypte van de abdij. Hij nam ze mee naar de allernieuwste Truiense attractie: de Sikhstempel aan de Diestersteenweg

“Met meer dan 40 senioren uit onze gemeente trok LDC De Vlinder  naar de nieuwe Sikhstempel in Sint-Truiden. We werden er erg gastvrij ontvangen (dat is de gewoonte bij de Sikhs) en iedereen luisterde geboeid naar Navdeep die ons over hun godsdienst en rituelen vertelde. Er werden veel interessante vragen gesteld. Afsluitend kregen we een typisch hapje en drankje”, vertelt centrumcoördinator Jurgen Reniers.
“Geslaagde namiddag” hoorden we van vele Nieuwerkerkenaren. Want onbekend maakt ook onbemind. Het gebouw staat immers tussen beide gemeenten. Voor de bouw van de tempel, Gurdwara genoemd, lieten de Sikhs speciale gouden koepels overkomen vanuit India, om zo de eigenheid van het gebedshuis te waarborgen. (foto en info gemeente Nieuwerkerken)