Sint-Truiden investeert 1,2 miljoen euro in verbetering en plaatselijk onderhoud van diverse straten en pleinen

Algemeen
1

Sint-Truiden heeft het grootste grondgebied van Limburg en dat betekent ook een aanzienlijk wegennet dat regelmatig onderhoud nodig heeft. Dit jaar voerde de stad al heel wat verbeteringswerken uit. Bovendien trekt het de komende maanden en begin volgend jaar ongeveer 1,2 miljoen euro uit voor de verdere verbetering van het wegennet.
Een veilig en goed onderhouden wegennet is belangrijk voor iedereen. De stad Sint-Truiden investeert dit jaar dan ook ongeveer 1,2 miljoen euro  in het onderhoud en de verkeersveiligheid van diverse wegen, straten en pleinen. Ondertussen kregen heel wat wegen al een onderhoudsbeurt.

Stand van zaken
“De voorbije maanden werd er in een aantal deelgemeenten en in het stadscentrum al hard gewerkt om heel wat straten en pleinen te voorzien van een nieuwe asfaltlaag of een specifieke onderhoudsbeurt om ze weer helemaal in orde te maken. Zo kregen onder meer enkele straten in deelgemeente Wilderen al een nieuwe asfaltlaag, ook de Parkstraat in het stadscentrum, de Guvelingenlaan en de Nonnentaplaan zijn weer helemaal in orde.

De komende maanden en begin volgend jaar komen nog enkele straten aan bod, zoals de Kerkveldstraat (deel vanaf bocht tot aansluiting d’ Oyestraat, +/- 550m) in Zepperen, waar de asfaltverharding heraangelegd zal worden; plaatselijk herstel Maasrode; de Sint-Jorisstraat en de Velmerlaan (deel vanaf Sint-Martinusstraat tot verhoogd kruispunt met de Uilstraat) in Velm, waar de rijweg in mozaiekkasseien volledig heraangelegd zal worden,” meldt schepen van Openbare Werken Ingrid Kempeneers ons vanuit het Franse Lourdes.

Een veilig en goed onderhouden wegennetwerk is een kerntaak voor onze beleidsploeg. Dit vergt een grote financiële inspanning omdat het moet. Alles kan niet in een keer, maar elk jaar wordt er in samenspraak met de dienst infrastructuur van ons stadsbedrijf de prioriteiten vastgelegd. Bovendien investeren we ook verder in de verkeersveiligheid. In deelgemeente Metsteren zijn we bijkomend verkeersremmers aan het aanleggen, die er voor zorgen dat de woonstraat nog veiliger wordt voor fietsers en wandelaars”, zegt burgemeester Veerle Heeren nog toe.

 

 

Hier en daar wat koud asfalt storten, even met de camionette eroverheen rijden en klaar is kees.
Zo gaat het op de meestal In plaats van een gat hebt ge dan een bult. Voor een paar weken tenminste…

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Lockdown bis is er, en dit zijn de nieuwe-oude maatregelen.

Onze ministers spreken dan wel van een lockdown, en inderdaad, de maatregelen gaan pijn doen. Maar een echte lockdown zoals in Frankrijk is het zeker niet geworden. Men heeft een belangrijk element van een echte lockdown (voorlopig) achterwege gelaten, namelijk de maatregel over de verplaatsingen. Waarschijnlijk zal daar een reden …

Algemeen
‘s Zondags de mis bijwonen via streaming op www.trudofederatie.be

Corona doet zich weer in volle kracht gelden. Onze bisschoppen schrijven: “De kaart van ons land kleurt opnieuw donkerrood zowel in Brussel, Wallonië als Vlaanderen. De dagelijkse cijfers van besmettingen met het COVID-19 virus, van opnames in een ziekenhuis, van patiënten op Intensive Care en van overlijdens blijven stijgen. Dat …

Algemeen
1
Voilà, ze zijn er weer, de Wc-papierhamsteraars

Het is onze taak de mensen te informeren. Bij deze dus: het is vandaag vrijdag, de eerste shopdag van het weekend, de regeringen zitten nog steeds samen om te zien welke maatregelen ze gaan nemen om corona in te dijken, en de kuddegeest maakt zich al meester van de menigte: …