Blijf lekker binnen tijdens het druilerige weekend en ga met je kind(eren) aan de slag met dit leuke recept voor pannenkoekenslakken!
Je hebt volgende ingrediënten nodig:
Ingrediënten voor 16 pannenkoeken: 2 eieren, 500ml melk, 200g bloem, 1 zakje vanillesuiker en 40g boter.
Ingrediënten voor 6 pannenkoekenslakken: 2 pannenkoeken, 2 eetlepels hazelnootpasta, 12 mikado-sticks, 12 snoepjes (smarties), chocolade (gesmolten) en 6 melocakes.

Je bereidt de pannenkoeken als volgt:
Kluts de eieren in een kom en roer de melk erdoor.
Zeef de bloem boven de kom en voeg de vanillesuiker en het zout toe.
Smelt de boter en roer door het beslag.
Verwarm een pan met antiaanbaklaag op een matig vuur, vet ze in met wat boter of olie en lepel hierin een portie beslag, draai met de pan om het beslag mooi te verspreiden. Laat bakken tot de rand van de pannenkoek krokant wordt en draai om. Laat aan de andere kant nog een minuutje verder bakken. Werk zo al het beslag op.

Voor 6 pannenkoekenslakken heb je 2 pannenkoeken nodig. De rest kun je gewoon opeten, met suiker of siroop.

Hoe je de pannenkoekenslakken maakt, kan je in volgend filmpje ontdekken: https://www.youtube.com/watch?v=dQpT7ywyafA