Trends gaan in dalende lijn, besmettingsgraad stijgt

Algemeen

Op donderdag 21 mei werden 276 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 175 in Vlaanderen, 69 in Wallonië en 30 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige 2 gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 56 511.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 1 415 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 56 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 268 patiënten, dat is een verdere daling met 9 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 15 123 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 135 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 212 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 26 in de voorbije 24 uur. Van die 26 overleden 14 mensen in het ziekenhuis en 12 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 67% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 212 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,2% thuis en 0,5% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (24%) als vermoede (76%) gevallen.

Opvallend bij de nieuwe cijfers is dat de besmettingsgraad, ook het reproductiegetal genoemd, stijgt naar 0,86. Het reproductiegetal (R) geeft weer hoeveel mensen een besmette patiënt op zijn beurt besmet. Is dat cijfer bijvoorbeeld 2, dan besmet elke patiënt 2 anderen, die op hun beurt elk 2 anderen besmetten. Ligt het op 0,5, dan besmetten 4 personen in totaal 2 personen, die er op hun beurt nog 1 ziek maken. Elke R-waarde tot en met 1 houdt de epidemie onder controle. Met 0,86 zitten we nu dichter in de buurt.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Asbeststort na meer dan 2 weken opgeruimd

In het verlengde van de Zonnestraat in Engelmanshoven vonden buurtbewoners een illegaal stort met asbest. Niet verwonderlijk nu er een nieuw reglement is voor de levering ervan op het containerpark. Maar na meer dan twee weken lag het er nog! “Buurtbewoners meldden mij sluikstort van asbest op 11 mei. Het …

Algemeen
Aantal nieuwe infecties daalt verder

Op dinsdag 26 mei werden 137 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 91 in Vlaanderen, 31 in Wallonië en 15 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 57 592. Verder is de situatie als volgt: In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 1 128 patiënten opgenomen. …

Algemeen
Bushokje vernield in Zepperen

Een opmerkzame ochtendwandelaar signaleert ons zopas dat er weer vandalen op pad zijn voor zinloos geweld op onze gemeenschappelijke eigendom. Blijkbaar maakt corona het slechte in sommige mensen los. Vandalisme is blijkbaar één van die slechte eigenschappen. Of het nu weerloze bomen, paarden, kapelletjes, brandgevaarlijke gebieden en gebouwen of nutsvoorzieningen …

%d bloggers liken dit: