“We hebben de resultaten van onze testing ontvangen en we mogen er fier op zijn! Al onze bewoners die afgelopen woensdag bij ons aanwezig waren, zijn getest en met toch wel enige emotie kunnen wij zeggen dat al onze bewoners op 2 personen na negatief hebben getest”, zo meldt directeur Sarah Swinnen van Home Elisabeth

In het bijzonder hebben ze geen nieuwe verdachte bewoners die positief zijn geworden, wat een hele prestatie is. “Dikke pluimen komen op de hoed van al onze medewerkers voor al deze extra inspanningen. Trots op ons team van de home en voor de veerkracht die ze tijdens deze moeilijke tijden hebben getoond! Wat een geluk dat jullie er zijn! Want ook bij onze medewerkers kunnen we spreken van een goed resultaat, al onze medewerkers die aan het werk zijn, hebben negatief getest. We hebben nog drie medewerkers die nog even op adem moeten komen, maar ook daar hebben we goede hoop dat we ze weldra weer gezond en wel in ons midden hebben. Ook zij worden gescreend alvorens te herstarten”, aldus Sarah Swinnen..

Aanstaande maandag doet Home Elisabeth een tweede screening van de bewoners die negatief zijn gescoord, dit om vals negatieve resultaten te voorkomen. “Dit hebben we nodig om onze bezoekersregeling op te stellen want we weten dat iedereen uitkijkt naar een bezoek. Doch willen we enige voorzichtigheid meegeven en melden dat het in het begin buiten zal gebeuren of in de tent, kortdurend en beperkt. Maar we doen ons best om alles in goede banen te leiden. Weldra weten we meer over hoe afspraken kunnen gemaakt worden en mits welke randvoorwaarden die we krijgen vanuit Zorg en Gezondheid”, zo besluit een tevreden WZC-directeur Swinnen.