In het centrum van Diepenbeek vind je Schoenen Auwerx. De winkel werd voor het eerst geopend in 1917 door de broers Rewers. De ervaring van 105  jaar werd telkens doorgegeven aan de volgende generatie. Bij Schoenen Auwerx weten ze als geen ander wat de laatste nieuwe trends zijn op het vlak van schoenenmode. En wat blijkt? De sneakers zijn weer helemaal terug!

  • Robby Poesen  –  Hogeschool UCLL Diepenbeek Management Marketing en KMO & Ondernemen

“Door de coronacrisis zijn vele mensen hun ideeën ten opzichte van kleding en schoenen aan het veranderen. Mensen hebben tijdens de coronacrisis minder gekocht en het was voor ons als schoenhandelaars niet gemakkelijk om boven water te blijven”, vertellen de broers. “Mensen hebben minder geld uitgegeven tijdens de coronacrisis aan schoenen, maar nu kopen de mensen terug massaal schoenen en vooral de duurdere schoenen.”

Sneakers en sandalen

De sneakers maakten tijdens de coronacrisis een opmars. Steeds meer mensen kochten deze schoenen terwijl de geklede schoenen bleven staan. Ook de pantoffels deden het goed tijdens de coronacrisis. De uitbaters van Auwerx verwachten dat de sneakers het erg goed zullen blijven doen. Daarnaast verwachten ze ook dat ‘de sandaal’ de trend van 2022 gaat worden.

Je vindt bij Schoenen Auwerx een uitgebreid gamma aan dames-, heren- en kinderschoenen. Ook hebben ze een ruim aanbod aan handtassen en kan je er terecht voor comfort zoals losse steunzolen.