In Sint-Truiden zal de ingang van de Luikerstraat aan het Europaplein enkele dagen gesloten zijn. Het waterlek wordt gedicht. Vanaf aanstaande dinsdag 5 april zou er opnieuw verkeer mogelijk zijn.

In Heers werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan watergreppels langs de rijweg op de Bovelingenstraat (N743). Bij hevige regenval bleef het water op de rijweg staan, wat voor gevaarlijke situaties zorgde. Vanaf de zijstraat Eskensstraat tot voor het kruispunt met de Batsheersstraat zal door de werken de weg onderbroken zijn voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen de vrijliggende fietspaden blijven gebruiken.

Op de N20 Tongeren-Kortessem zal het AWV de komende weken het fietspad van de Tongersesteenweg en Hasseltsesteenweg (N20) tussen Kortessem-centrum en Neerrepen in Tongeren vernieuwen. De fietspaden worden in asfalt heraangelegd. De investering is goed voor 12 kilometer fietsplezier en -comfort en bedraagt 390.000 euro. De werken gebeuren in verschillende fases, en starten maandag 4 april tussen Guigoven en Neerrepen. Verkeer op de N20 blijft mogelijk maar moet rekening houden met plaatselijk beurtelings verkeer. In mei zal AWV bijkomend ook de rijweg tussen Kortessem en Guigoven tijdens verschillende nachten asfalteren.