Speeltuin Speelhof klaar voor de volgende generatie

Algemeen

Op 8 juli was het Speelhof the place to be in Sint-Truiden. Niet alleen kon je er die dag terecht voor ‘The Big Jump,’ en Kenric’s Pasta Feest (een pasta festijn voor het goede doel) maar werd ook de nieuwe speeltuin ingehuldigd.
Wij waren ter plaatse en waagde ons op de toestellen!

Kubustoren
Yalp Sona

Burgemeester Veerle Heeren en schepen van Jeugd Hilde Vautmans lieten zich bijstaan door Meneer Vanleemhuyzen die helaas zonder Samson en Meneer de Burgemeester op stap was. Maar dat vonden de aanwezige kinderen (en veel aanwezige oudere kinderen) helemaal niet erg.
Pronkstuk van de speeltuin is de Kubustoren van 8 meter hoog waar verschillende speeltuigen en glijbanen in verwerkt zitten.

‘Yalp Sona,’ maakt dan weer de link met de moderne tijd. Het is een outdoor-videogame in de vorm van een regenboog die door verschillende interacties op het platform en met het toestel verschillende spelletjes start zoals een rekensom, loopparcours en dansje. Dit toestel is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Naast al deze nieuwigheden is er ook plaats voor lekker ouderwetse buitenspeeltoestellen maar ook voor simpele constructies zoals rotsjes met houten planken die goed passen binnen in de omgeving van het groene Speelhof.
Een mooie aanwinst voor ons Speelhof dat Sint-Truiden ook voor jonge ouders en hun kinderen een aangename zomer zal bezorgen.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
De politie van de zone Borgloon blijft controleren!

Controleren op alcohol achter het stuur, doet de politie niet om zoveel mogelijk mensen te beboeten, wel omdat ze iedereen bewust willen maken van het gevaar van rijden onder invloed van alcohol. Met slechts twee bestuurders die  dit weekend betrapt werden op overmatig alcohol achter het stuur, zijn we op …

Algemeen
Werken in Borlo Centrum

 In opdracht van Wegen & Verkeer Limburg zullen ter hoogte van het centrum in Borlo, N755 Thewitstraat, wegenwerken plaatsvinden van 5 oktober tot en met 9 oktober! De klinkers in het dorpscentrum zullen vervangen worden door asfalt. De omleiding zal gebeuren via de Jeuksestraat – Homsemstraat. De bushaltes “Jeuksestraat” en “Kerk” …

Algemeen
Het Neigemenneke wil de Sintrùinse Diksjónèèr herdrukken!

dzje zukt óech doeët… en dzje vèngt NIKS wa óech oanstie! … dan kóene fee óech èllepe want as dzje Trùineer zèèt,  of dzjee wilt da toch ewa wèède of dzje et kènger dèè da wille wèède of dzje et vrinde en vrindinne dèè dzje ieël gèèn ziet dan ebbe fee …

%d bloggers liken dit: