Op 8 juli was het Speelhof the place to be in Sint-Truiden. Niet alleen kon je er die dag terecht voor ‘The Big Jump,’ en Kenric’s Pasta Feest (een pasta festijn voor het goede doel) maar werd ook de nieuwe speeltuin ingehuldigd.
Wij waren ter plaatse en waagde ons op de toestellen!

Kubustoren

Yalp Sona

Burgemeester Veerle Heeren en schepen van Jeugd Hilde Vautmans lieten zich bijstaan door Meneer Vanleemhuyzen die helaas zonder Samson en Meneer de Burgemeester op stap was. Maar dat vonden de aanwezige kinderen (en veel aanwezige oudere kinderen) helemaal niet erg.
Pronkstuk van de speeltuin is de Kubustoren van 8 meter hoog waar verschillende speeltuigen en glijbanen in verwerkt zitten.

‘Yalp Sona,’ maakt dan weer de link met de moderne tijd. Het is een outdoor-videogame in de vorm van een regenboog die door verschillende interacties op het platform en met het toestel verschillende spelletjes start zoals een rekensom, loopparcours en dansje. Dit toestel is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Naast al deze nieuwigheden is er ook plaats voor lekker ouderwetse buitenspeeltoestellen maar ook voor simpele constructies zoals rotsjes met houten planken die goed passen binnen in de omgeving van het groene Speelhof.
Een mooie aanwinst voor ons Speelhof dat Sint-Truiden ook voor jonge ouders en hun kinderen een aangename zomer zal bezorgen.