Eergisteren kwam het bericht dat een van de medewerkers van het administratief centrum Covid positief testte. Er is onmiddellijk bij een groot deel van het personeel van het AC, de Passant, de BKO en de technische uitvoeringsdienst een sneltest uitgevoerd
Van de 39 tests was er helaas ook 1 positieve. Dus op dit ogenblik zijn er 2 positief geteste medewerkers. In overleg met de Eerst Lijnszone werden op het AC de hoog risico contacten (HRC) gescheiden van de laag risico contacten (LRC).
De HRC gaan in quarantaine tot maandag. Om de essentiële diensten te verzekeren, werken een aantal LRC nog achter gesloten deuren in het AC. De meeste medewerkers deden al aan thuiswerk. Concreet betekent dit wel dat de deuren van het AC gesloten worden. Er worden voorlopig ook geen afspraken gemaakt. Maandag 1 februari zal iedereen van het AC getest worden met een PCR-test. Hopelijk kunnen we nadien terug opstarten maar in een eerste fase enkel na afspraak.
Na telefonisch overleg met de fractieleiders en in het licht van de huidige context is er beslist om de RMW en gemeenteraad van vandaag, donderdag 28 januari, met een week uit te stellen naar donderdag 4 februari.