Stadsbestuur vraagt duidelijkheid over cijfers

Algemeen

 

Zondag 24 mei raakte bekend dat er een stijging zou zijn in de cijfers van het aantal besmettingen in Sint-Truiden. De veiligheidscel van de stad Sint-Truiden heeft daarop een onderzoek ingesteld, daarin zijn de beschikbare gegevens nagekeken. Hieruit blijkt dat er een afname is van het aantal ziekenhuisopnames. Ook het aantal patiënten dat de Triagepost bezoekt blijft afnemen. Daarom dringen we aan bij de onderzoeksinstelling Sciensano om snel meer duidelijkheid te geven rond de nieuwe cijfers.

In eerste instantie hebben we gegevens opgevraagd bij het Sint-Trudo Ziekenhuis. De afgelopen week, van 18 mei tot en met 23 mei, waren er in het Sint-Trudo Ziekenhuis 7 nieuwe opnames. 2 patiënten mochten het ziekenhuis verlaten. In diezelfde periode is 1 patiënt overleden aan Covid-19.

In de triagepost waren er de voorbije week 66 consultaties. Ook hier werd geen enkele patiënt doorverwezen naar het ziekenhuis. Ook in de Triagepost is er geen toename van Covid-19 patiënten vastgesteld.

Het medisch labo LKO-LMC in Sint-Truiden heeft de voorbije twee dagen 100 testen binnengekregen waarvan één COVID-19 positief. Deze testen zijn afkomstig van huisartsen en coördinerende en raadgevende artsen uit woonzorgcentra gevestigd in Sint-Truiden

Daarnaast werd telefonisch bevestigd dat alle recente testen van Truiense patiënten, verwerkt door het federale labo, negatief waren.

De veiligheidscel van de stad Sint-Truiden heeft namiddag telefonisch contact genomen met de onderzoeksinstelling Sciensano om uitleg en duiding te krijgen van het door hen gelanceerde cijfer van besmettingen op haar grondgebied.

Helaas kon er geen uitleg gegeven worden, daarom dringt de veiligheidscel van de stad Sint-Truiden aan bij de onderzoeksinstelling Sciensano om zo snel mogelijk de oorsprong van het cijfer te specifiëren, zodat indien nodig de gepaste acties kunnen ondernomen worden. Ook de medische discipline van de veiligheidscel, vertegenwoordigd door dokter Lippens van het Sint-Trudo Ziekenhuis en dokter Haenen van de federale overheid rampenplanning en dringende geneeskundige hulpverlening zijn niet geïnformeerd over het cijfer en zijn zelf vragende partij voor meer duiding.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Mondmasker verplicht van 31 oktober tot en met 2 november 2020 op alle kerkhoven in Sint-Truiden.

   Wegens de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in het hele land, treft de overheid strengere maatregelen. De lokale besturen spelen eveneens een grote rol in het nemen van aanvullende preventieve maatregelen om de verdere verspreiding van het virus in te perken. Bij burgemeesterbesluit heeft het stadsbestuur dan ook …

Algemeen
Eerste exemplaar van “Geloven is een Werkwoord” is voor de bisschop

Deze week trokken Giel Stinckens en Jos Lacroix naar bisschop Patrick Hoogmartens om hem het eerste exemplaar van hun boek “Geloven is een Werkwoord” te overhandigen. Gedurende jaren schreef Giel Stinckens, pastor van OKRA Limburg, elke maand een bezinning warme de vergadering van het Dagelijks Bestuur van OKRA startte. “Dat …

Algemeen
Sinds vannacht zijn de deuren van de Bogaard voor onbepaalde tijd dicht.

Wanneer ze terug open gaan, is op dit moment nog niet duidelijk, maar één ding is zeker: van zodra het kan, zullen we er alles aan doen om u weer op een veilige manier te laten genieten in onze zalen.   De voorbije zeven maanden waren een uitdaging voor ons …