Uitgebreide voorwaarden heropening horeca bekend

Algemeen
3

Horeca Vlaanderen heeft een website gelanceerd waar de voorwaarden om terug te heropenen voor de horecazaken in detail staan opgesomd. We nemen de belangrijkste hieronder over. De volledige lijst kan je raadplegen op: 

https://heropstarthoreca.be/eetgelegenheden-en-of-zalen/

 • Werk zo veel mogelijk op reservatie.
 • Per tafel moeten de contactgegevens van één gast ten laatste bij aankomst. geregistreerd worden en gedurende 14 dagen bewaard om de eventuele contact tracing nadien te vergemakkelijken. Deze contactgegevens mogen voor geen andere doeleinden gebruikt worden dan in het kader van de bestrijding van COVID-19 en de gasten moeten daarvoor hun toestemming geven. Gasten die weigeren wordt de toegang ontzegd.
 • Afficheer bij de ingang van de zaak de regels (beschreven bij de richtlijnen) die van toepassing zijn op de klanten (in de nodige talen en eventueel met pictogrammen) en breng ze deze indien mogelijk van tevoren in herinnering.
 • Doe een welkomstgesprek met je klanten, waarbij je hen informeert, sensibiliseert en hen de voorziene preventiemaatregelen en de regels in verband met de gezondheid van de gasten toelicht (zoals beschreven in de richtlijnen).
 • Neem maatregelen om een fysieke afstand van 1,5 meter te garanderen bij de ontvangst van de gasten. Maak gebruik van hulpmiddelen zoals signalisatie om de circulatierichtingen duidelijk maken. Voorzie fysieke afscheidingen op de plaatsen waar het respecteren ervan niet mogelijk is.
 • Probeer bij gebrek aan automatische deuren in de horecaonderneming zo veel mogelijk de deuren open te laten staan tijdens de openingsuren. Laat zo mogelijk de deuren open, indien niet mogelijk voorzie minstens om de 30 minuten desinfectering van de klink. De gastheer of gastvrouw kan de deur ook zelf openen.
 • Plaats handgel of ontsmettingsmiddel aan iedere in- en uitgang.
 • Duid zelf de plaatsen/tafels aan en vermijd door elkaar geloop. Plaats een bordje ‘Wait to be seated’.
 • Garderobe wordt NIET aangenomen, de gasten dienen jassen en andere zelf weg te hangen op de voorziene plaats.
 • Doe zo veel mogelijk digitaal en contactloos. Stimuleer elektronische betalingen. De kassa mag maar door één persoon bediend worden. Bij gebruik van de pinautomaat dient deze na ieder gebruik gereinigd en ontsmet te worden, of voorzie een systeem zoals in de handel met handgels/ oorstaafjes voor de klanten.
 • Mondmaskers voor het personeel zijn verplicht, behalve voor functies waarbij je altijd de afstand kan respecteren. Mondmaskers kunnen eventueel aangevuld worden met face shields waar nodig. Face shields kunnen evenwel mondmaskers nooit vervangen.
3 reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Positieve kentering (weliswaar kleine) in de cijfers

Het leek zaterdag even de verkeerde kant op te gaan met de coronacijfers. De nieuwste cijfers stellen weer een beetje meer gerust. Gezondheidsinstituut Sciensano had vorige week aangekondigd dat er op zondag geen nieuwe update meer zou volgen. Maar vanmiddag kwam er dus toch een nieuw rapport. Daaruit blijkt uit …

Algemeen
Freddy Davis gaat door!

“Sinds het overlijden van mijn echtgenote Anita doet een gerucht de ronde als zou stoppen met zingen en optredens te doen. Ik weet niet waar men dat vandaan haalt maar daar is niets van aan, Anita zou dit zeker ook niet gewild hebben dat ik met muziek zou stoppen”. Zo …

Algemeen
Zepperse Toneel Vrienden vieren verjaardag niet

Naar aanleiding van Covid-19 heeft het bestuur van ZTV een allesbehalve prettige beslissing moeten nemen om het voor iedereen veilig en gezond te houden. Het bestuur van ZTV heeft op 27/5/2020 een “praatbox” vergadering gehouden vanuit ieder zijn eigen “KOT”. “Het resultaat van deze vergadering was dat de veiligheid en …

%d bloggers liken dit: