Storm Corrie is in aantocht. In het Groot-Brittannië maakte de storm al twee doden, en daarna trok hij al over Denemarken, Duitsland, Tsjechië en Polen. Maandag komt hij ook over ons land. De windstoten kunnen fel zijn. Op sommige plekken zelfs tot 100 kilometer per uur.

Een storm heeft blijkbaar vele namen. In Engeland heette hij ‘Malik’ , in Duitsland a‘Nadia’, maar het Nederlandse KNMI gaf nu de naam ‘Corrie’. Het is er zeker een om in de gaten te houden”, zeggen weermannen over de derde storm van het jaar. Tegen maandagochtend 6 à 7 uur wordt de storm verwacht aan de Nederlandse kust, met windsnelheden op zee van 8,9 of zelfs 10 Beaufort. In Schotland tekenen ze nu felle windstoten op van 120 tot 140 kilometer per uur. In België wordt dat maximaal 90 kilometer per uur, met aan de kust misschien een uithaal tot 100 per uur. Maar als er buien bijzitten, kan dat leiden tot onstuimige situaties. zulke windstoten kunnen voldoende zijn om zieke bomen te doen breken.

Het KMI laat weten dat in Luik en Luxemburg voor gladheid code geel zal gelden. Voor het hele land spreekt het KMI voor maandag over rukwinden van 75 à 85 km per uur, of lokaal nog iets meer. Ook daar is code geel dan van kracht. “In de nacht naar maandag zal het al snel harder gaan waaien. In het tweede deel van de nacht zal er dan vanuit het noordwesten een pittige regen- en buienzone over Limburg trekken. Daarbij is er kans op hagel en rukwinden.