Het stuwmeer van Butgenbach was afgelopen weekend het decor voor het Belgisch Kampioenschap Lifesaving Open Water. Team STRC trok met 10 jeugdatleten naar de Oostkantons.

Ook dit jaar was team STRC weer zeer succesvol, het hele jonge team veroverde maar liefst 5 Belgische titels, 8 tweede plaatsen en ook nog 10 derde plaatsen.

Het meest succesvolle bij STRC was Mirte S’heeren, zij ging naar huis met 3 Belgische titels, Yana Goossens en Jorne Jans mochten elk 1 gouden medaille mee naar huis brengen.

Ook bij de ploegen werd er mooi gepresteerd, de STRC damesploeg (Lotte Istas, Elise Croes, Tessy Goossens, Mirte S’heeren en Fien Derwael) met een gemiddelde leeftijd van net geen 15 jaar nam het op tegen de veel meer ervaren ploegen en scoorden 2 tweede plaatsen, een vierde en een vijfde plaats en eindigden in het totaalklassement dan ook meer dan verdiend op een mooie derde plaats.

Ook bij de heren stond er een jong team aan de start. De 13-jarigen Mattise Croes en Aiko Knuts samen met 17-jarige Jelle Vandersteen en 18-jarige Jorne Jans mochten het opnemen tegen de Belgische topploegen. Zij behaalden een mooie 3de, 2x 5de en een 6de plaats en eindigden net naast het podium.

Twee topdagen voor team STRC aan het stuwmeer in Butgenbach.