Elk jaar organiseert de Stad Sint-Truiden een teamdag voor het personeel, dat heet nu de ‘ambassadeursdag”, waarbij het personeel de samenwerking wil bevorderen en tevens de normen en waarden van de stad promoten.

“Maar het probleem is dat we ook op het stadhuis met coronaproblemen zitten en dat hier eveneens de regel van thuis te werken als het kan geldt. De groet samenbrengen is quasi onmogelijk en dus gingen we op zoek om de ideeën achter onze ambassadeursdag op een andere manier gestalte te geven. Dus hebben we gedurende een ganse dag, van 8 uur tot 17 uur radio Trudo FM Sint-Truiden overgenomen.” Aan het woord is Dieter Clerinx, coördinator van de evenementendienst.

Stadspersoneel maakt radio
Gedurende een ganse werkdag zorgt het stadspersoneel voor muziek, nieuwsoverzichten en interviews met onder andere ex-werknemers van de stad zoals Lon Polleunis en Michel Vandeloop. “Op die manier zijn we ook allemaal verbonden via de radio, zowel de mensen in het stadhuis als diegenen die thuis werken. Iedereen kan volgen, verzoekjes indienen”, aldus Dieter Clerinx.

Trudo FM was voor de hand liggend
“We hebben trouwens slechts één lokale radiozender, en dat is Trudo FM, dus lag de samenwerking voor de hand, uiteraard ook mits de flexibiliteit van de radiozender. Ikzelf hoop op meer samenwerking, maar daar gaat de communicatiedienst over. We planden toch maar weer een plezante activiteit voor ons personeel. Dus allemaal luisteren op donderdag 29 oktober naar Trudo FM, voor de gelegenheid omgedoopt tot Studio Stàtaas en radio makend vanuit de Academiezaal op 105.2 fm”, besluit Dieter.

Een hele dag Studio Stàtaas
Op donderdag 29 oktober kapen de medewerkers van het Lokaal Bestuur Sint-Truiden radiozender Trudo fm en toveren deze om in Studio Stàtaas. We maken een ganse dag radio voor alle collega’s en natuurlijk ook voor de Truienaar.

Radioprogramma’s
Van 8u tot 17u stem je je dienstradio of je radio op je werkplek bij je thuis af op 105.2 fm (regio Sint-Truiden), of op 105.6 fm (regio Borgloon). Je kan ook luisteren via de livestream op trudofm.be. Ontdek hier alvast het overzicht van onze radioprogramma’s!

8u tot 9u: Het Foute Uur met William Haesen en DJ Stefan Polleunis
9u tot 10u: Verzoekjes van de collega’s met Peter Potters en Erik Jamar
10u tot 12u: Duurzame deuntjes met Evert Bessemans en Jeroen Cops
12u tot 13u: Studio Sport, met onder andere Lon Polleunis en Michel Vanderloop
13u tot 15u: Easy listening met hobby-presentator Johan Gevers
15u tot 17u: Botsautoparty met Rienzo Vanrijckel
Heb je een verzoeknummer? Stuur dan ten laatste op 26 oktober 2020 een mailtje naar tom@mediahaspengouw.be met jouw favoriete nummer en de reden waarom dit zeker op de radio moet. Misschien val je dan wel in de prijzen!
www.trudofm.be
#mediahaspengouw
105.2 of 105.6 FM of via de website