Na de vertoning vorige week, was gans Sint-Truiden hoopvol voor de prestatie van de Kanaries vandaag. Maar het werd een koude douche, wel aangenaam bij dit weer, maar niet in voetbal!

STVV begint erg vinnig aan de partij tegen Anderlecht maar uiteindelijk is er nauwelijks doelgevaar: veel duels en strijdkracht, maar vooralsnog amper doelgevaar in het Lotto Park. Anderlecht kwam al een paar keer piepen, maar het is tot nu toe te weinig om STVV uit verband te spelen

Op minuut 27 steekt Vlap de bal door naar Dimata, die zich heel opzichtig in de zestien laat vallen. Misschien was er miniem contact met Mmaee, maar sowieso te weinig voor een strafschop, wel genoeg voor een gele schwalbe. Maar scheids Visser gaf geen krimp.

Anderlecht voert het tempo niet echt op en speelt vooral centraal, nochtans hebben Doku en El Hadj al bewezen dat ze de flankverdedigers van STVV  pijn kunnen doen. De Kanaries loeren duidelijk op een snelle counter maar hun uitverdedigen is vaak gevaarlijker voor zichzelf dan voor Anderlecht

Op de 41ste minuut dan toch wat sensatie in het Lotto Park en hoe! Debutant Mykhaylichenko loopt en slalomt van de middencirkel tot in de zestien van STVV, om vervolgens overhoeks binnen te trappen. Knappe goal van de Oekraïner, die vooralsnog weinig in het spel voor kwam. Maar wel lamentabel verdedigen van de gehele Truiense defensie zodat de achterstand bij de rust niet onverdiend was: flaterende STVV-verdediging en onmondige aanval.

De tweede helft begint desastreus voor de Kanaries. Sankhon gaat zwaar, veel te zwaar, door op de enkel van Doku en krijgt een verdiende rode kaart onder de neus in  de 47ste minuut. STVV met 10 en op 2-0 want Trebel schildert de vrijschop mooi op het hoofd van Dimata die Seppe kansloos laat. In minuut 55 toch nog enige opwinding als Dimata hard uithaalt. Steppe redt via de lat.

Vanaf toen was het bijna huilen met de voetbalpet op. De wedstrijd kabbelde verder, Anderlecht leek tevreden en STVV legde zich bij de feiten neer. Maar met het eindsignaal in zicht. Plots is daar STVV! Balongo loopt door de paars-witte defensie en schuift de bal door de benen van Van Crombrugge. Bij Anderlecht denken ze al terug aan hetzelfde scenario als vorige week tegen KV Mechelen. Maar zover kwam het niet. In blessuretijd maakte Tau er nog 3-1 van en hoorden we misschien nog slechter nieuws: Deridder zou bij zijn blessure een sleutelbeenbreuk opgelopen hebben.

Kortom: dit was niet het STVV van vorige week. En onze vrees is, dat door die zege tegen Gent de Truiense scouts in slaap gevallen zijn, want de noodzakelijke versterking, en trouwens ook beloofd, laat erg lang op zich wachten. En de zevende hemel, waar de Kanaries (en wij ook) zich na  vorige week bevonden is meteen veraf.