De nieuwe coronatests van de Pro League brachten geen nieuwe besmettingen aan het licht bij STVV. Met de acht eerdere positieve gevallen komt de club in aanmerking om de wedstrijd van zaterdag tegen Waasland-Beveren te laten uitstellen. STVV deed dan ook onmiddellijk een aanvraag. Op het antwoord van de Pro League is het wachten en dat kan elk moment komen

Om een wedstrijd te laten uitstellen, moet een club minstens zeven positieve coronatests van A-kernspelers kunnen voorleggen na de laatste testronde van de Pro League. Donderdagmiddag sijpelden de resultaten van die laatste tests binnen bij STVV. Die toonden zoals verwacht geen nieuwe besmettingen. De teller bleef zo op zeven bleef staan, waarop de club meteen om uitstel vroeg.

Zes spelers – Caufriez, Sankhon, Asamoah, Konaté, Cacace en Ito – werden woensdag niet getest, gezien zij een quarantaineperiode uitzitten na hun eerdere positieve test. In principe had STVV dus nog één extra positief geval ‘nodig’. Daarom werd woensdag een nieuwe test afgenomen bij Nazon en Steuckers, de twee spelers die vorige week als eerste Kanaries besmet raakten. Beide spelers bleken vandaag nog steeds positief waardoor en 8 spelers uit de kern besmet zijn. Met de geschorste Teixeira en de jonge derde doelman Vanmarsenille erbij zelfs op tien, maar laatstgenoemden tellen niet mee in het aantal.

Nu is het wachten op de beslissing van de Pro League, en waarom zou die voor Club Brugge anders zijn dan voor STVV?