THV Christine Morren – Kunstenaar

Algemeen

Ten Huize van stelt mensen voor die een band hebben met Sint-Truiden en hierbij hun vereniging, bedrijf, hobby, … willen delen met anderen (info: robikske@gmail.com)

Christine Morren is geboren in Leuven in 1966 en is woonachtig te Kampenhout. Ze is een zeer talentvolle kunstenaar en geniet van internationale faam.

Christine was in haar jeugd al bezig met tekenen. Toen ze amper 16 jaar was wou ze naar de kunstacademie gaan, maar dat mocht niet van haar ouders. Pas in 2002 is Christine haar loopbaan echt gestart. Ze haalde de penselen en de verf tevoorschijn en begon te schilderen. Ze begon met schilderijen te maken met acryl. Christine wou echter nieuwe uitdagingen aangaan en is gaan experimenteren met de meer kneedbare olieverftechniek. Hier kwamen de diepgaandere bewerkingsmogelijkheden aan bod. Op deze manier ontwikkelde ze haar eigen stijl.

Christine werkt met een abstracte eerste basis, waaruit thema en zin van het werk ontstaan.  Haar palet en een verfijnd schaduw- en lichtspel geven haar werk materiële diepte en een bijzondere, luminescente kwaliteit.

Christine geniet van internationale bekendheid en heeft tentoongesteld o.a. in België, Nederland, Italië, Duitsland, UK en USA. Ze heeft in Sint-Truiden reeds enkele keren tentoongesteld in de galerie van Tim Roosen, NovaBelgica Art & Design Gallery, Wildebamp 19, 3800 Sint-Truiden, 0495 68 94 85, www.facebook.com/tim.roosen

Momenteel kun je haar werken bewonderen in Residentie Hertog Jan in Kortenberg  én in haar eigen atelier op afspraak.  Christine is ook deelnemer aan de groepstentoonstelling Oooh in Damme van 07/07/2020 – 20/09/2020. Zeker een uitstapje waard.

Contactgegevens
Christine Morren, kunstenaar, christinemorren@gmail.com, www.christinemorren.com, Facebook: Morren Christine

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Freddy Davis gaat door!

“Sinds het overlijden van mijn echtgenote Anita doet een gerucht de ronde als zou stoppen met zingen en optredens te doen. Ik weet niet waar men dat vandaan haalt maar daar is niets van aan, Anita zou dit zeker ook niet gewild hebben dat ik met muziek zou stoppen”. Zo …

Algemeen
Zepperse Toneel Vrienden vieren verjaardag niet

Naar aanleiding van Covid-19 heeft het bestuur van ZTV een allesbehalve prettige beslissing moeten nemen om het voor iedereen veilig en gezond te houden. Het bestuur van ZTV heeft op 27/5/2020 een “praatbox” vergadering gehouden vanuit ieder zijn eigen “KOT”. “Het resultaat van deze vergadering was dat de veiligheid en …

Algemeen
Vandaag 28/06/2020 – Koopzondag in Sint-Truiden

Doordat de jaarlijkse Zomerbraderie niet doorgaat, wordt er een ‘Koopzondag’ gehouden in de stad Sint-Truiden. De winkels in Sint-Truiden zijn deze namiddag geopend van 14u tot 18 uur. Je kunt er naar hartenlust genieten en koopjes doen en dit alles in een veilig kader.      

%d bloggers liken dit: