Ten Huize van stelt mensen voor die een band hebben met Sint-Truiden en hierbij hun vereniging, bedrijf, hobby, … willen delen met anderen (info: robikske@gmail.com)

Christine Morren is geboren in Leuven in 1966 en is woonachtig te Kampenhout. Ze is een zeer talentvolle kunstenaar en geniet van internationale faam.

Christine was in haar jeugd al bezig met tekenen. Toen ze amper 16 jaar was wou ze naar de kunstacademie gaan, maar dat mocht niet van haar ouders. Pas in 2002 is Christine haar loopbaan echt gestart. Ze haalde de penselen en de verf tevoorschijn en begon te schilderen. Ze begon met schilderijen te maken met acryl. Christine wou echter nieuwe uitdagingen aangaan en is gaan experimenteren met de meer kneedbare olieverftechniek. Hier kwamen de diepgaandere bewerkingsmogelijkheden aan bod. Op deze manier ontwikkelde ze haar eigen stijl.

Christine werkt met een abstracte eerste basis, waaruit thema en zin van het werk ontstaan.  Haar palet en een verfijnd schaduw- en lichtspel geven haar werk materiële diepte en een bijzondere, luminescente kwaliteit.

Christine geniet van internationale bekendheid en heeft tentoongesteld o.a. in België, Nederland, Italië, Duitsland, UK en USA. Ze heeft in Sint-Truiden reeds enkele keren tentoongesteld in de galerie van Tim Roosen, NovaBelgica Art & Design Gallery, Wildebamp 19, 3800 Sint-Truiden, 0495 68 94 85, www.facebook.com/tim.roosen

Momenteel kun je haar werken bewonderen in Residentie Hertog Jan in Kortenberg  én in haar eigen atelier op afspraak.  Christine is ook deelnemer aan de groepstentoonstelling Oooh in Damme van 07/07/2020 – 20/09/2020. Zeker een uitstapje waard.

Contactgegevens
Christine Morren, kunstenaar, christinemorren@gmail.com, www.christinemorren.com, Facebook: Morren Christine