Ten Huize van stelt mensen voor die een band hebben met Sint-Truiden en hierbij hun vereniging, bedrijf, hobby, … willen delen met anderen (info: robikske@gmail.com)

Eddy Stevens is een geboren friturist, is kok van opleiding, heeft een eigen frituur, is sinds 1 jaar gelukkig getrouwd met Melissa Marchal en is 30 lentes jong.

Ontstaan frituur
De frituur bevindt zich in het gezellige Wilderen. 34 jaar geleden werd deze uitgebaat in een stacaravan.  In 1999 werd deze omgevormd tot een zeer moderne en verzorgde Frituur. Zes jaar geleden heeft Eddy de fakkel overgenomen van zijn moeder. Ondertussen is het assortiment verruimd en is ‘t Friethuisje Eddy een stralende zaak geworden.

‘t Friethuisje Eddy
‘t Friethuisje Eddy is in gans Vlaanderen gekend, maar zeker in Sint-Truiden en omstreken.  4 jaar geleden richtte het Nieuwsblad een wedstrijd in voor ‘Beste frituur per gemeente’. Het eerste jaar won Eddy met trots zijn trofee. Ondertussen heeft hij al 4 nominaties in de wacht weten te slepen.

Waarin onderscheidt ‘t Friethuisje Eddy zich ten opzichte van andere frituren?
Het woord frituur mag je bij ‘t Friethuisje Eddy ruim nemen. Het is een frituur, eetgelegenheid en afhaaldienst. De Hygiëne heeft hier topprioriteit, Eddy heeft lessen gevolgd bij Syntra Hasselt om de hygiëneprocedures nauwgezet te kennen en te kunnen navolgen, dit is nu zeker tijdens de coronadagen enorm belangrijk. Zijn werk resulteert ook dat hij de maximum score van 4 sterren behaald heeft bij het FAVV.

Een frituur zonder frieten is natuurlijk geen frituur. Als opleiding kok en ervaringsdeskundige bij zijn moeder friturist, zorgt hij voor de beste frietjes. De frietaardappelen worden dagelijks op een ambachtelijke manier geschild en gesneden tot frietjes. Bij deze frietjes kun je genieten van de lekkerste snacks.

Heb je zin in een uitgebreider onderonsje? Dan is er zeker een tafeltje voor je vrij waar je kan ontspannen & samen met je familie kunt smullen van mosselen, Wilders gras, steak, vidé, stoofvlees, spaghetti, … Voor ieder wat wils!

Klanten
Friethuisje Eddy levert goede en verse kwaliteit en dit aan een h(eerlijke) prijs. Eddy vindt iedere klant belangrijk en wenst deze op een snelle en correcte manier te helpen.  Tijd voor een babbeltje slaan, daar zegt Eddy zeker geen neen tegen.

Mensen die zeker willen zijn van een plaatsje, kunnen best reserveren.

Vorig jaar werd het 5-jarig bestaan gevierd van ‘t Friethuisje Eddy. Er waren acties voor groot en klein, vooral het rad met kortingen tot 100% waren een groot succes. Zelfs de grootste frietkenner en –promotor van het land Eddy Cooreman is in de frituur geweest. Hij is tevens de auteur van het frietboek ‘Van Aardappel tot Friet’. Dit was een hele eer om hem te mogen ontvangen.

De klanten kunnen cash betalen via een cashkeeper, een automaat die het bedrag doorkrijgt  via de kassa en waar de klant dan het geld kan insteken. Wanneer de klant meer geld geeft dan nodig, krijgt deze dit verschil automatisch terugbetaald via de machine. Een andere betalingswijze is via de app Payconiq, hiermee kan je contactloos betalen met je gsm.

Samen met de jaren ervaring van zijn moeder, kijkt Eddy er alvast naar uit om volgend jaar het 35-jarige bestaan van de frituur te vieren.’

Contactgegevens
’t Friethuisje Eddy, Wilderenlaan 97, 3800 Sint-Truiden, +32 495 15 14 08, www.facebook.com/FriethuisjeEddy/,