Sint-Truiden heeft 0-0 gelijkgespeeld in haar derde oefenwedstrijd van de voorbereiding. Tegen Beerschot eindigde de partij zoals die begon: op 0-0.

De Kanaries trokken zaterdag rechtstreeks vanuit hun stageplaats Horst naar Geel na een week van hard trainingslabeur. Kevin Muscat greep de oefenwedstrijd tegen de Antwerpenaren aan om tactisch te experimenteren. Bij tegenstander Beerschot koos coach Hernan Losada voor zijn type-elftal dat wellicht ook OH Leuven partij zal geven in de promotiefinale in 1B.

Het werd een potig duel waar beide ploegen zonder kleerscheuren -lees gekwetsten- uit kwamen. De Australische trainer koos in de eerste helft voor een onuitgegeven 4-3-3- opstelling met de volgende ploeg: Steppe – Sankhon, Teixeira, Janssens, Garcia – Durkin, De Ridder, Lucas – Colidio, Nazon, Nakamura.

Na de rust stuurde Muscat elf nieuwe spelers op het veld: Vanmarsenille – Walsh, Mmaee, Konaté, Matsubara – Asamoah, Colombatto – Troonbeeckx, Lee, Ito (80’ Masoudi) – Balongo. Daarbij dus ook testspeler Sandy Walsh. De ex-Genkenaar liet een bevredigende maar niet onvergetelijke indruk na en knikte een vrije trap van Colombatto over de lat. Het was, samen met een poging van Ito die over ging, lange tijd het enige gevaar van een tweede helft die volledig op slot zat.

Echt veel doelrijpe kansen kunnen we niet beschrijven, doelpunten uiteraard nog veel minder. Tenzij de stunt van STVV om voor de derde oefenmatch op rij de match met 10 te eindigen na een rode kaart van Lee