Ten Huize van stelt mensen voor die een band hebben met Sint-Truiden en hierbij hun vereniging, bedrijf, hobby, … willen delen met anderen (info: robikske@gmail.com)

Miet Joris is een 39 jarige sportieve getrouwde vrouw die geboren en getogen is in Sint-Truiden, 2 inspirerende kinderen heeft van 8 en 10 jaar, pedagogische wetenschappen achter de rug heeft en gespecialiseerd is in het coachen van kinderen.

Studies
In de master in de pedagogische wetenschappen aan de KULeuven heeft Miet de hedendaagse opvoedings-, onderwijs- en vormingsmodellen in gewone en bijzondere situaties bestudeerd en dat altijd vanuit een open en kritische houding ten aanzien van mens en maatschappij. Daarbovenop heeft Miet zich nog gespecialiseerd in de Bemiddeling in Familiezaken, haalde ze een academische lerarenopleiding en een postgraduaat autisme.

Werk
Vanaf 2006 tot 2016 heeft Miet als Orthopedagoog gewerkt bij MPI De dageraad in Kortessem. Ze is orthopedagoog van opleiding en heeft daardoor op professioneel vlak al heel wat ervaring opgedaan met kinderen met bijzondere kwaliteiten. Deze beleving wou ze graag doortrekken op een ander terrein: Yoga.

In 2015 is ze gestart met Happiness Kinderyoga. In 2017 nam ze deel aan het ondersteuningsnetwerk GO en sinds 2018 is ze zelfstandig Orthopedagoog en kindercoach bij Studio Tevree in Zoutleeuw. Sinds oktober 2019 is ze freelance loopbaancoach bij FulFil.

Studio Tevree + loopbaancoach FulFil
Miet is Orthopedagoog bij Studio Tevree en freelance loopbaancoach bij FulFil. Ze tracht kinderen tevreden te stellen door hun zelfvertrouwen te geven en klaar te stomen voor de toekomst.

Miet: “Kinderen hebben van nature een enorme veerkracht. Soms hebben ze wat extra steun nodig om zichzelf beter te leren kennen en meer zelfvertrouwen te krijgen. Zo mooi om te zien hoe kinderen openbloeien en weer tevreden zijn met wie ze zijn.”

Ze leert, samen met hun ouders en begeleiders de balans te houden in onze hedendaagse, complexe en snel veranderende wereld en geeft nog tips mee om steviger in het leven te staan. Ze doet dit door Kinderen- en jongeren coaching, het geven van assertiviteitstrainingen, yoga, studiekeuzebegeleiding. Naast de Kinder- en Jongeren coaching doet ze ook oudertrajecten talentverstrekkend opvoeden en loopbaan coaching voor leerkrachten. Miet begeleidt tevens leerkrachten en schoolteams om ook in de klas te werken aan meer zelfvertrouwen en verbinding met de klas. Filmpje Studio Tevree – Miet Joris

Heeft u extra begeleiding nodig nu de scholen voorzichtig opengaan? Heeft u hulp nodig bij het verwerken van gevoelens (vb. angst, verdriet, boosheid, …)? Heeft uw kind nood aan een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen? Heeft u positieve energie nodig om klaar te staan in het echte leven?…

Voor meer informatie over kindercoaching, opleidingen tot kinderyogadocent en workshops/opleidingen voor ouders en leerkrachten, kunt u terecht bij Studio Tevree, Miet Joris & Mira Huypens, Tiensestraat 10, 3440 Zoutleeuw, e-mail: info@studiotevree.be, website: www.studiotevree.be  Facebook: Studio Tevree

Happiness Kinderyoga
Miet volgt nu reeds een 20-tal jaar les in Yoga. Haar specialisatie ligt bij de therapeutische kinderyoga. Zij volgde verschillende opleidingsvormen van yoga: holistische kinderyoga, combatyoga, baby & dreumesyoga, wiebelyoga, kundalini yoga en… schoolt haar nog steeds bij. In 2015 is ze gestart met haar eigen zaak Happiness Kinderyoga. Miet leert aan kinderen hoe ze af en toe de PAUZEknop kunnen indrukken. Op een speelse manier leren kinderen hun lichaam, hun zintuigen, hun ademhaling en hun grenzen kennen.

Kinderyoga bevordert het lichaamsbesef: kinderen worden zich meer bewust van zichzelf, hun lichaam en hun emoties. Het verbetert de ademhaling: veel kinderen hebben, net zoals veel volwassenen een verkeerde ademhaling aangeleerd, vaak ten gevolge van stress. Kinderyoga heeft ook een positief effect op de souplesse, kracht en evenwicht in fysiek en mentaal opzicht. Kinderyoga is dus meer dan een sport. Ze biedt het voordeel dat kinderen plezier beleven, bewegen en spelletjes spelen.

Kinderen leren ook hun eigen grenzen kennen en leren deze van anderen te respecteren. Tijdens de yoga ligt het accent op de positieve gedachten. Yoga verbetert de aandacht en de concentratie bij het gebruik van concentratiespelletjes, meditatieve oefeningen, … Kinderyoga leert kinderen bewust ontspannen door o.a. de ingebouwde relaxaties, maar ook onbewust door de constante afwisseling van inspanning en ontspanning. Je gaat meer elfvertrouwen kweken en eigen krachten leren ontdekken. Door yoga word je rustiger en kom je meer in balans en zal je een positief zelfbeeld ontwikkelen.

Miet: “ Kinderen passen wat we leren tijdens onze yogalessen ook effectief toe in de praktijk. Fantastisch als ze vertellen hoe ze bijvoorbeeld in de klas voor de toets eerst een ademhalingsoefening deden en daardoor de buikpijn voelden weggaan. Dat is het mooie aan kinderyoga: kinderen leren al van jongs af om signalen van stress te herkennen én hiermee om te gaan.”

In de week is Happiness Kinderyoga ook actief in de scholen Het Wijdeland te Brustem, Momentum Sint-Truiden en Leefschool De Villa Sint-Truiden. Ieder kind zou tijdens de middag of na het klasje eens getrakteerd mogen worden op yoga zodat de zinnen kunnen verzet worden en … het is een leuke alternatief van kinderopvang tijdens de middag of avond.

Happiness Kinderyoga is fel in trek door haar baby-yoga, wobbelyoga, kleuter-, kinder-, tiener en ouderyoga, massageworkshops, verjaardagsfeestjes, theekransjes, yoga-workshops, kinderyoga op school of internaat, individuele yoga…

Indien de kinderen eens kennis willen maken met yoga en al haar aspecten, kunnen ze eind juli en begin augustus genieten van de yogakampjes. Let wel: de inschrijvingen zijn beperkt.

Contactgegevens

Miet Joris, e-mail: info@happinesskinderyoga.be website: Happiness Kinderyoga Facebook: Happiness Kinderyoga