Carnaval gebeurt overal in mineur maar in je eigen bubbel wordt het wel wat via de online streaming. Datr wordt het Tongers carnaval anno 2021.

Patrick Dewael, burgemeester: “Als je in Tongeren over de Krokusvakantie praat dan heb je het onherroepelijk ook over Carnaval en omgekeerd. Het is een eeuwenoude traditie die in normale tijden uitbundig gevierd wordt in onze stad. Zowel de Grote carnavalstoet als de jeugdstoet en de carnavalsbals hebben we ook dit jaar weer moeten annuleren. We wilden dus graag op zoek gaan naar een creatief alternatief. ”

“Uiteraard willen we carnaval niet zo maar aan ons laten voorbijgaan. Het organiseren van een online streaming van de carnavalsfuif leek ons een goed en coronaproof alternatief. De carnavalsfuif is meteen een mooie afsluiter van de krokusvakantie en de speelpleinwerking. Op vrijdag 19 februari tussen half 2 en half 4 laten Benny en Lenny, vanuit Hal P, de beste carnavalshits door de boxen galmen. Sta op uit je luie zetel en fuif coronaproof mee in je eigen bubbel,” besluit An Christiaens, schepen van Jeugd.

Meer info? Meer info: Jeugddienst Tongeren 012 80 00 81