Triagepost verhuist naar parking Sint-Trudo

Algemeen

Op woensdag 18 maart ging de corona-triagepost open in de Trudo Sporthal en vandaag verhuist ze naar de site van Sint-Trudo Ziekenhuis. Alle coronaraadplegingen van de wachtpost zullen nu op de nieuwe locatie gebeuren. De Trudo Sporthal op de Veemarktsite werd omgebouwd tot een tijdelijke raadplegingspost voor huisartsenkring DIONYSIUS (Sint-Truiden, Gingelom, Nieuwerkerken, Heers en Borgloon).

Met de snelle organisatie van de triagepost in de Trudosporthal heeft de veiligheidscel van de stad Sint-Truiden direct willen inspelen op de vraag van het Trudo ziekenhuis om de spoeddienst te ontlasten van de toeloop van patiënten.

In de periode van 18 maart tot en met 12 mei zijn 988 patiënten, via hun huisarts, naar de triagepost op consultatie gekomen. Daarvan werden 80 patiënten doorverwezen naar de spoeddienst. Er werden 253 (wisser) tests voor de vaststelling van Covid-19 afgenomen.

Om onderzoeken op een veilige manier te laten plaatsvinden is midden maart de triagepost in de Trudo sporthal opgericht. De ruime sporthal liet toe om veel mensen gescheiden en in veilige omstandigheden op te vangen en te onderzoeken. Ondertussen is het aantal patiënten die door hun huisarts vooraf zijn doorverwezen gedaald. Daarom is beslist om voor een nieuwe, compactere locatie te kiezen die aan dezelfde voorwaarden voldoet. 
“De beslissing om over te gaan naar een compactere triagepost kwam er in nauw overleg met het Sint-Trudo Ziekenhuis, de huisartsenkring DIONYSIUS en de stad Sint-Truiden. We hebben de voorbije maanden heel goed samengewerkt en blijven dat ook in de toekomst doen. Mocht er een heropflakkering zijn van het virus, waarbij er nood is naar een grotere ruimte, dan kunnen we op zeer korte tijd de Trudo Sporthal terug ombouwen naar een triagepost”, vertelt burgemeester Veerle Heeren.

“Vanuit het ziekenhuis zijn we zeer blij met de manier waarop we met ons stadsbestuur, de huisartsen en onze andere zorgpartners tot een intense samenwerking zijn gekomen. De corona crisis heeft nog eens zeer scherp duidelijk gemaakt, wat we al wisten, namelijk dat we elkaar, wanneer dat nodig blijkt, ondersteunen én versterken. Het resultaat dat we konden neerzetten en de manier waarop we onze patiënten konden helpen, bewijst dat we meer kunnen realiseren dan enkel de som van de delen. Daar mogen we allemaal samen fier op zijn en we willen dan ook onze welgemeende dank uitspreken richting al deze partners in onze stad!”, stelt dr. Raf Lippens, algemeen directeur Sint-Trudo. 
“Alle medewerkers waaronder de huisartsen, het poetspersoneel, de veiligheidsambtenaar en het logistiek, ondersteunend personeel van de stad Sint-Truiden hebben de voorbije 2 maanden zeer goed werk verricht. We wensen iedereen hiervoor uitdrukkelijk te bedanken. Daarnaast zullen er ook op de nieuwe locatie medewerkers van de stad ingezet worden zoals voor telefonie en parkeerbegeleiding”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

Ondertussen is het Truiense bedrijf CallExcell, als één van de vier contactcenters begonnen met contactonderzoek. 150 medewerkers zullen mensen die positief getest hebben op het coronavirus opbellen om in kaart te brengen met wie de besmette persoon contact heeft gehad.

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Het besmettingscijfer daalt van 701 naar 672.

Er zijn in Limburg opnieuw drie mensen met een coronabesmetting overleden en die stierven alle drie stierven  in een rusthuis. In de Limburgse ziekenhuizen zijn er geen nieuwe corona-overlijdens te betreuren. In totaal eiste het coronavirus in Limburg al 929 slachtoffers, 56 procent stierf in een rusthuis. In de Limburgse …

Algemeen
Help mee aan de Vervoerregio Limburg

De Vervoerregio Limburg is op een aantal vlakken uniek in Vlaanderen. In de eerste plaats valt de vervoerregio samen met de grenzen van de provincie. Daarnaast is de vervoerregio met 42 steden en gemeenten ook de grootste vervoerregio van Vlaanderen. De vervoerregio telt ongeveer 871.000 inwoners gespreid over een oppervlakte …

Algemeen
“SOS Patat: red patatjes, eet frietjes”

Met de campagne “SOS Patat : red patatjes, eet frietjes” bundelen Too Good To Go en de belangrijkste partijen in de Belgische aardappelsector hun krachten om te voorkomen dat zo’n 750.000 ton Belgische aardappelen verloren gaan. “Aardappelen zijn de Belgische trots bij uitstek. Helaas wordt de Belgische aardappel en meer …

%d bloggers liken dit: