De enige wijziging voor sport bij de laatste verstrenging van de richtlijnen was dat het indoor sporten voor kinderen tot 13 jaar in georganiseerd verband wel toegelaten mag worden, mits toestemming van de lokale overheid.

De stad Sint-Truiden wil de eigen sportcomplexen voor georganiseerde indoorsporten nog even gesloten houden voor alle leeftijden tot het einde van de verlengde herfstvakantie, dus tot en met 15 november. Vanaf maandag 16 november kan er opnieuw georganiseerd indoor gesport worden voor -13jarigen in de gemeentelijke sportcomplexen maar hiervoor moet ook een toelating gegeven worden door de lokale overheid. Doe je gemotiveerde aanvraag via mail naar reservatie.sport@sint-truiden.be

Ook in privé sportaccommodaties dient er steeds een goedkeuring van de lokale overheid te zijn. Doe je gemotiveerde aanvraag via mail naar reservatie.sport@sint-truiden.be
Bij goedkeuring wordt er een burgemeester besluit opgemaakt dat geldt als toelating.

We volgen voor het sportgebeuren de regelgeving van Sport Vlaanderen. Deze regels kan je terugvinden op https://www.sport.vlaanderen/sporten-in-tijden-van-corona#protocol . Voor aanvragen of reservaties mail je best naar: reservatie.sport@sint-truiden.be.

Indien er nog vragen zijn, aarzel niet om de Dienst Sport (Jo Lesuisse – gsm: 0498-939089)  – te contacteren. Daar helpen, ze je graan verder.