Het personeel van het vaccinatiecentrum Tongeren wordt deze week getrakteerd op een gratis ijsje als beloning voor hun inzet. Een  400-tal vrijwilligers en professionelen meldden zich de voorbije maanden aan om het centrum in Tongeren draaiende te houden.

In het vaccinatiecentrum werden er intussen al meer dan 20.794 prikjes gezet bij de bewoners van Tongeren, Voeren en Herstappe. In Tongeren alleen heeft al meer dan 71% van de bevolking een eerste vaccin gekregen.

“Een gratis ijsje is een klein gebaar voor wat deze mensen al maanden aan een stuk hebben gepresteerd. De Tongenaar is zeer lovend over de werking van het vaccinatiecentrum. En dat is voor het grootste deel te danken aan de inzet van de vele vrijwilligers die elke dag het beste van zichzelf geven om alles in goede banen te leiden en de Tongenaar op een klantvriendelijke en professionele manier te ontvangen” zegt burgemeester Patrick Dewael.

IJssalon Mario’s uit Tongeren deelde woensdag en donderdag de ijsjes aan de vrijwilligers uit,  een straffe toer om 400 monden van een voor een een crème van een mens te voorzien van een echte crème.