Meer dan 200 kunstwerken werden ingediend voor de kunstwedstrijd ‘Het Zonnelied verbeeld’, een wedstrijd voor beeldende kunst over de natuur. Dat is een groot succes!
Juryleden Hugo Duchateau, @veromoies en @sergevoncken Voncken van cultuurcentrum de Bogaard en Karen Van Looken kijken, herbekijken de werken, wikken en wegen. @christaengelbosch en Lore Lievens van De Mindere noteren hun bevindingen. Daarna wordt er opnieuw gedelibereerd. Wij zijn benieuwd wat het resultaat zal zijn van dit conclaaf. 26 Augustus zetten we de winnende kunstenaar op de festivaldag van Zin in Zomer in Sint-Truiden in de bloemetjes en overhandigen de prijs. Het werk van de laureaten kan je gratis bezichtigen in DE MINDERE van 23 augustus tot 23 november.
Dank je wel aan alle kunstenaars voor het inzenden van jullie kunstwerk. Wij appreciëren ten zeerste hoe ieder van jullie z’n respect voor, z’n connectie met de natuur vorm geeft in z’n kunstwerk. Of je geselecteerd wordt of niet, voor ons is dat niet zo belangrijk. Voor ons zijn jullie allemaal, stuk voor stuk, het belangrijkste, want jullie allemaal zorgen dat Het Zonnelied van Franciscus van Assisi leeft!
Kunstwedstrijd ‘Het Zonnelied Verbeeld’ is een organisatie van DE MINDERE in samenwerking met Bibliotheek Toni Coppers en Cultuurcentrum de Bogaard in het kader van Zin in Zomer.