De Nationale kamer van Gerechtsdeurwaarders kreeg de afgelopen dagen honderden bezorgde telefoons en mails over een valse mail die rondgaat. Daarin vraagt een zogenaamde gerechtsdeurwaarder om een openstaande factuur te betalen. Anders worden goederen in beslag genomen. “Dit is niks minder dan oplichting. Wij raden aan om zeker niet te betalen”, zegt de kamer.

De Nationale kamer van Gerechtsdeurwaarders krijgt helaas vaker bericht van dergelijke valse mails, maar deze lijkt erg verspreid. “Deze week kreeg de Kamer honderden berichten van bezorgde burgers binnen, via telefoon of mail”, staat te lezen in een persbericht.  De meldingen komen ook van heel wat verschillende plaatsen in Vlaanderen.

Maar de mail is dus vals. “De  vermelde personen Lucas Jacobs en Johan Peeters maken geen deel uit van het Belgische korps van gerechtsdeurwaarders”, klinkt het. “Het gaat hier om niks minder en niks meer dan een poging tot oplichting.  De  betrokken burgers moeten dus ook niet de openstaande som te betalen. Wie desondanks al heeft betaald, dient klacht in te dienen bij de politie.” Ook de Nationale Kamer diende al klacht in tegen de valse mail. Daarnaast kan u ook melding doen bij het meldpunt van de Federale Overheidsdienst Economie.