Van KVV Zepperen-Brustem blijft alleen nog Zepperen over

Algemeen
1

“Voetbal moet een sociale functie hebben. Er moet vriendschap zijn met de andere ploegen, maar zeker in de eigen club. Voetbal moet plezant zijn.” David Bamps, die het niet met zoveel woorden zegt maar duidelijk laat uitschijnen: de fusie tussen VK Zepperen en Brustem VV is dood.

Het boterde al langer niet meer tussen de clubleiders van het vroegere Brustem en Zepperen.

“De mensen van Brustem zegden dat ze geen passie meer voelden voor de fusieclub”, licht Bamps toe. “En zij hebben stelselmatig afgehaakt. Ze zitten niet meer in het bestuur, ook niet bij de jeugd. De terreinen in Brustem benutten we ook nog.”

Eind december heeft KVV Zepperen-Brustem, want zo heet de club nog steeds, een herschikking doorgevoerd, kortom, een nieuw bestuur gemaakt. “Kiggen wilde alleen nog secretaris blijven. Het voorzitterschap heb ik van hem overgenomen. Ik was dit eerder al van de beheerraad, maar die hebben we opgedoekt. Om de samenhang te bevorderen, hebben we ouders van de jeugd in het bestuur opgenomen”, aldus David Bamps

Volgend seizoen wil Bamps dan aan de kop meedraaien. Vanwelkenhuysen en Ibricic zijn aangetrokken en zij hebben niet zomaar getekend. En Hoebrechts, Diels, Christiaens, Jonckers en Demarteau komen ook. Er vertrekken ook een paar pionnen die eieren voor hun geld kozen en elders onderdak zochten toen de degradatie dreigde.

Supporters

De hevige supporters zijn ook die van Zepperen gebleven. En de allerhevigste is Ernest (Neske) Hayen. Al zestig jaar trouw supporter van de paarswitten. Hij schreeuwde ze van derde provinciale tot in bevordering indertijd  en de fusieploeg kon ook op zijn vocale steun rekenen. Want het woord degraderen staat niet in zijn woordenboek!

Zo spijtig dat Brustem weg is, was een heel gezellige club, leuke medewerkers. Was steeds een beetje thuis komen.
Vanaf de fusie (1ste jaar) waren er al zoveel veranderingen door gevoerd dat het Al niet meer OK was. Volledige andere mentaliteit!!
Op dit ogenblik zijn er ook nog maar weinige jongeren van Brustem die nog bij de fusie club zijn. Vele van hen zijn vertrokken!

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
STVV-praeses David Meekers is gelukkig met stopzetting van de competitie

Waarschijnlijk is niet iedereen happy met de beslissing om de nationale voetbalcompetitie te stoppen, zeker die ploegen niet die nog iets te “winnen” konden hebben en daarvoor zelfs de volksgezondheid wilden op het spel zetten. “Ik ben degene die een schrijven opgesteld heeft om de stopzetting van de competitie aan …

Algemeen
De laatste stand van zaken wat betreft corona in het RZST.

Op dit moment zijn er 64 corona patiënten opgenomen in Sint-Trudo, waarvan 9 op intensieve zorgen. We hebben opnieuw twee transfers gedaan van patiënten die intensieve zorgen nodig hadden, naar Antwerpen en naar Oost-Vlaanderen. Zes mensen zijn terug naar huis kunnen keren, waardoor er ondertussen in totaal nu al 52 …

Algemeen
Ziekenhuizen zijn en blijven de veiligste plek voor dringende zorg

Stel dringende zorg niet uit, ook niet in tijden van corona. Dat is de belangrijke boodschap die Zorgnet-Icuro wil meegeven aan Vlamingen die twijfelen om naar de huisarts of het ziekenhuis te gaan bij signalen van ernstige gezondheidszorgproblemen. De ziekenhuizen zijn op deze situatie voorzien, via triagepunten die ze samen …

%d bloggers liken dit: