Vanaf 1 juli weer commerce op de Chaussée d’Amour

Bordelen mogen open en sekswerkers weer aan de slag vanaf 1 juli. Dat heeft het schepencollege van Sint-Truiden beslist.

De Luikersteenweg was gedurende een paar maanden een rustige en vooral veilige steenweg geworden: geen geile chauffeurs die plots een bocht van 180 graden maakten op de openbare weg om maar snel voor de vitrine van een of ander etablissement te geraken. Trouwens, de accidenten die met dergelijke roekeloze seksconsumenten gebeurden zijn talrijk, net als de slachtoffers.

Maar vanaf 1 juli is de rust voorbij en gaan we weer rekening moeten houden met langzaam rijdende vitrineshoppers of haastige klanten die zonder pinten voor je op de weg schieten.

Het schepencollege heeft het licht op groen gezet, alhoewel groen nu niet de meest geliefde kleur is op de Chaussée d’Amour. “In samenspraak met de korpschef is er een politieverordening opgesteld dat de bars terug open kunnen gaan vanaf 1 juli”, zegt burgemeester Veerle Heeren. “De bars en bordelen kunnen (voorlopig) niet voldoen aan de zes gouden regels die de Nationale Veiligheidsraad extra benadrukte en die de veiligheid van de mensen moeten garanderen. De hygiënemaatregelen daarbij zijn essentieel.”

Naar verluidt is er ook een protocol in de maak dat onder andere een mondmasker verplicht, behalve bij orale seks, ook bepaalde types lakens verplicht en strikte hygiënemaatregelen oplegt. De GEES, het wetenschappelijk comité dat de regering begeleidt in haar maatregelen, hebben het trouwens al gevalideerd.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Zwaar vervoer gecontroleerd.

Op 11 september 2020 organiseerde de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken in samenwerking met de wegeninspecteurs ADR (vervoer van gevaarlijke goederen) van het Agentschap Wegen en Verkeer een controleactie op zwaar vervoer. Er werden verschillende vrachtauto’s gecontroleerd: 3 OI’s overschrijving maximale rijtijd en niet respecteren van de rusttijden …

Algemeen
Er kwamen gisteren 969 besmettingen bij!

Tussen 2 september en 8 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 588. Dat is een stijging met 29 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt deze morgen uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Voor de zevende dag op rij toont het gemiddelde aantal …

Algemeen
Chiro Engroli: stad Sint-Truiden neem uw verantwoordelijkheid!

“De Chiro Engroli (chiro Groot Gelmen) is erbarmelijk gehuisvest en de stad Sint-Truiden reageert helemaal niet”, zeggen sp.a gemeenteraadsleden Filip Moers en Eddy El Herbouti. “Het probleem is de eerste keer al schriftelijk aangekaart in januari, tot nu toe kregen we zelfs geen antwoord.” “Toen wij als sp.a deel uitmaakten …

%d bloggers liken dit: