Na de wedstrijd, STVV – Sporting Charleroi, werd Júnior Pius door de club geschorst voor onbepaalde tijd wegens wangedrag. Zo mistte de Nigeriaanse verdediger drie wedstrijden van de Jupiler Pro League (KV Kortrijk, R. Union SG en OHL). Ook werd er een geldboete opgelegd door de club van €5.000,00.

“De club besliste om de schorsing op te heffen met in acht name van het incident maar ook het verleden van Pius”.  Dat zegt STVV in een mededeling op de website. Júnior heeft spijt betuigd en werkte intussen hard op training aan zijn terugkeer. Zo is hij terug inzetbaar voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen KV Oostende. Er werden intussen stappen gezet binnen de club om pro-actief te werken zodat zulke gevallen vermeden kunnen worden.

Of dit het goede signaal is naar de supporters toe om zich opnieuw massaal achter de ploeg te scharen tijdens de laatste  wedstrijden van de competitie is maar zeer de vraag. De arrogantie waarmee deze “geleende Antwerpenaar” zijn broodheren benaderde na een wanprestatie  en waarvoor hij terecht werd op het matje geroepen door de supporters, verdiende meer dan deze drie speeldagen schorsing. Quasi zeker omdat het om een speler gaat die volgend seizoen meer dan waarschijnlijk geen kanarie meer zal zijn. Maar blijkbaar heeft Hollerbach een boontje voor deze rebel en durft het bestuur niet tegen de haren van de Duitser in strijken. Die mist de kans overduidelijk om eigen jongeren de kans te geven om zich te bewijzen of het moet dan toch zijn dat speelkansen er enkel komen als je van elders komt en veel geld kost. Een kans die er nu overduidelijk was.

Boetegeld zal gaan naar goede doelen.
Als doekje tegen het bloeden zat de opgelegde geldboete van 5.000 euro verdeeld  worden onder lokale doelen, uitgekozen door de fans. Via het Google-formulier op de website van STVV kunnen jullie een lokaal goed doel voorstellen. De tien meest genoemde goede doelen mogen rekenen op 500 euro. Zo iets moeten we echter afdoen als een volstrekt minimale vorm van inspraak. En meteen weten we ook wat in het voetbal “onbepaalde tijd” is: drie speeldagen dus.