Vandaag om 17 uur legt Ingrid Kempeneers (CD&V) bij de gouverneur de eed af als waarnemend burgemeester van Sint-Truiden. Een paar uur later wordt ze al op de gemeenteraad verwacht.

De kersverse eerste burger van Sint-Truiden zal tijdens haar eedaflegging vergezeld worden door haar partner, dochter en haar ouders. “Het was wel even slikken toen bekend raakte dat ik de functie zou krijgen. Het is natuurlijk niet de meest alledaagse manier om burgemeester te worden”, zegt de nieuwe burgermoeder van Sint-Truiden.

“Voor onze coalitie was het belangrijkste dat we geen stoelendans van bevoegdheden zouden moeten doorvoeren. Op die manier kan het huidige beleid op een goede en efficiënte manier worden voortgezet. Politiek gezien is het ook logisch dat de partij met de meeste zetels, in dit geval de CD&V, ook de burgemeester levert. Aangezien ik al als schepen actief was binnen dit bestuur de voorbije jaren, viel de keuze op mij”, legt Ingrid Kempeneers uit. Ze zal gedurende zes maanden haar partijgenote en vriendin Veerle Heeren vervangen.