De Dames A-ploeg van Femina Habac Sint-Truiden heeft in haar laatste wedstrijd glansrijk gewonnen van Hasselt. Na een spannende derby klopten de dames af op een bijzonder eervolle tweede plaats in de eindstand. De vicekampioen blonk het ganse speelseizoen uit in klasse én vriendschappen.

Het basketbalseizoen is aan zijn laatste weekend toe. De competitie zit erop voor de meisjes en de dames van Femina Habac. In Eerste Provinciale wonnen de Dames A hun laatste wedstrijd, een derby tegen Hasselt, met 58 – 52. Zo eindigen ze als tweede in de eindstand van het klassement. Zonhoven wordt de nieuwe kampioen en speelt zondag nog een galawedstrijd tegen Stevoort. Na afloop glommen de Habac-dames van trots en bedankten hun coach Pascal Angillis met fijne attenties.

Geloof in jeugdspelers

Het was een opvallend seizoen. Coach Angillis slaagde erin om alle spelers naar een hoger niveau te tillen. “De meer ervaren dames zorgden ervoor dat ons jong geweld uit eigen jeugd zich goed integreerde en veel ervaring kon opdoen”, vertelt woordvoerder Ulrich Francis. “Coach Pascal Angillis aarzelde niet om jeugdspeelsters veel speelminuten te gunnen. Dit seizoen zette onze club zeer mooie resultaten neer bij de seniors. Eén kampioenenploeg in tweede provinciale (Dames B) en een nu Dames A vice-kampioen in eerste provinciale. Voor de volgende seizoenen worden er heel wat jeugdspeelsters opgeleid om onze mooie club op verschillende niveaus mooie competitieve seniorenploegen te leveren. Eigen jeugd laten doorstromen naar de seniorenteams blijft onze visie en ons doel terwijl onze sportieve meisjes onderweg prachtige vriendschappen opbouwen.”

Coach Pascal Angillis wordt bedankt door zijn speelsters voor zijn aanpak van het afgelopen seizoen. Pascal zal zich de volgende seizoenen volledig toeleggen op het sturen van onze jeugdopleiding. Hij blijft jeugdcoördinator en zal geen aparte ploeg meer coachen. “Zo kan hij al zijn tijd besteden aan het bijsturen van onze speelsters en coaches tijdens trainingen en wedstrijden”, besluit Ulrich Francis.

(Foto’s: ©Femina Habac)