Door deze werken zal het treinverkeer tijdens de weekends van 6-7, 13-14, 20-21 en 27-28 juni onderbroken zijn tussen Landen en Hasselt (in beide richtingen). NMBS zet tussen beide stations wel vervangbussen in en zorgt ook voor een alternatieve treindienst.

Dit weekend (6 en 7 juni) voert Infrabel vernieuwingswerken uit aan de spoorinfrastructuur op de spoorlijn Landen – Sint-Truiden – Alken – Hasselt (Lijn 21). Dit is het eerste van 4 opeenvolgende werkweekends in juni. Tijdens bepaalde weeknachten (van 25 mei tot 10 juli) wordt er eveneens gewerkt aan het spoor op het 20 km lange traject tussen Landen en Alken. NMBS legt tijdens deze 4 weekends vervangbussen in tussen Landen en Hasselt en er zal ook een aangepaste treindienst zijn.

Tussen de stations van Landen en Sint-Truiden zijn er onderhouds- en vernieuwingswerken voorzien aan de sporen. Van vrijdagavond 12 juni tot maandagochtend 15 juni zullen hierdoor de overwegen Halleweg en Davidstraat in Velm (Sint-Truiden) afgesloten zijn voor al het verkeer (inclusief voor voetgangers en fietsers).
Van vrijdagavond 19 juni tot maandagochtend 22 juni zal de overweg Attenhovenstraat in Velm afgesloten zijn voor al het verkeer (inclusief voor voetgangers en fietsers).

In Alken worden de overwegen van de Wolfstraat, Sint-Jorisstraat, Hendrikstraat en Vliegstraat volledig vernieuwd en komen er onder meer rubberen matten. Die komen de veiligheid en comfort van het trein- en wegverkeer ten goede. Tussen het station Alken en de overweg Wolfstraat vernieuwt Infrabel ook de spoorstaven (rails). 

Van vrijdagavond 5 juni tot vrijdagavond 19 juni zullen de overwegen Sint-Jorisstraat en Vliegstraat afgesloten zijn voor al het verkeer (dus ook voor voetgangers en fietsers). 
De overwegen Wolfstraat en Hendrikstraat blijven in die periode open en worden op hun beurt aangepakt van vrijdagavond 19 juni tot vrijdagavond 3 juli: ze zullen dan dicht zijn voor al het wegverkeer (ook voor voetgangers en fietsers).

Deze vernieuwingswerken zijn noodzakelijk om de veiligheid en kwaliteit van het spoorverkeer – in dit geval op de spoorlijn 21 – permanent te blijven garanderen. De ploegen van Infrabel doen er alles aan om de hinder voor de buurtbewoners zoveel mogelijk te beperken. Wanneer bepaalde overwegen afgesloten zijn, is er in samenspraak met de betrokken stad/gemeente een lokale omleiding voor het verkeer voorzien.

Net zoals bij alle andere werken en werven neemt Infrabel, als gevolg van het coronavirus, de nodige maatregelen rond hygiëne en social distancing om zijn personeel maximaal te beschermen. De veiligheid van onze mensen en die van de aannemers en leveranciers staat steeds centraal.