Vanuit UCLL Diepenbeek starten de studenten bedrijfsmanagement kmo & ondernemen in hun laatste fase een pop-up. Wij van pop-up Artistique vonden het erg belangrijk om een origineel concept te hebben. we merkten tijdens de pandemie van de afgelopen maanden dat ambachtelijke producten hun opmars maakten bij het brede publiek. Vaak wordt er echter bij het begrip ‘ambacht’ gedacht aan mannelijke figuren. Dit stereotype willen wij doorbreken door samen te werken met enkele limburgse kunstenaressen. De opbrengsten uit deze pop-up gaan naar het dierenasiel in Genk en naar Fighters Against Cancer.

Bij Artistique kan je terecht voor artistieke producten die ambachtelijk vervaardigd zijn door enkele Limburgse kunstenaressen. Elk product is uniek. De ambachtsvrouwen hebben elk oog voor detail en vinden kwaliteit van groot belang. De studenten vinden het belangrijk dat er voor ieder wat wils is in hun winkel. Hun aanbod bestaat uit verschillende prijscategoriën en er zijn producten beschikbaar in verschillende stijlen en uit verschillende materialen. Ideaal dus om nog een leuk cadeautje te vinden voor de aankomende feestdagen.

Op dit moment werken ze reeds samen met 2 Limburgse kunstenaressen, elk met een eigen verhaal. Katrien Cools is de eerste ambachtsvrouw. Zij doet aan houtbewerking en vervaardigd allerlei leuke producten uit hout. Vervolgens hebben ze een samenwerking met Caroline Klinckhamers. Zij doet aan quilten, patchwork en botanisch verven. Met deze technieken maakt ze dekens, sjaal onderleggers en meer. Binnenkort zal een derde leverancier bekend gemaakt worden. Bij de keuze van de leveranciers wordt rekening gehouden met de creativiteit en duurzaamheid.

De fysieke pop-up zal in februari geopend worden.

website: www.artistique-popup.be/ 
Instagram: popup_artistique
Facebook: Artistique
Mail: artistiqueucll@gmail.com