In je artikel in het Laatste Nieuws (HLN 05/06/20) verscheen het bericht dat Truidens OCMW-voorzitter Pascal Monette werd betrapt met zwartwerk in één van zijn renovatieprojecten. Met andere woorden, de OCMLW-voorzitter ontduikt sociale lasten. “Hierdoor verliest Pascy Monette alle moreel gezag”, vindt de Truiense Sp.a-oppositie.

“OCMW-voorzitter verdedigt zich met de stellen dat het “zijn plicht” was dit te doen omdat hij deze man,die volgens mijnheer Monette, “in de miserie zat” zo kon helpen. Nochtans had de ‘geholpene” een vaste job als grafdelver aan de stad Sint-Truiden. Gesteld dat dit zo zou zijn, dan moet mijnheer Monette als eerste moeten weten dat er voor mensen in zulke situaties legale trajecten voorhanden zijn: schuldbemiddeling, financiële begeleiding, toelagen, rechtsbijstand, … allemaal diensten die binnen zijn eigen OCMW worden aangeboden”, zegt Gert Stas in een reactie op de feiten.  

De OCMW-voorzitter stelt trouwens zelf:  “Hij (de grafdelver) had een weekje verlof en besloot mij wat te helpen”.  “Wie wordt hier nu eigenlijk geholpen? De staat die de wedde van mijnheer Monette als OCMW-voorzitter betaalt zeer zeker niet. Maar, alles in beschouwing genomen, de kern is dit. Wanneer morgen een steuntrekker op het OCMW betrapt wordt met zwartwerk, mist voorzitter Monette vanaf nu het morele gezag om deze persoon terecht te wijzen. Trouwens, we vragen ons af hoe hij zelf in deze context denkt te kunnen blijven functioneren”, vraagt Gert Stas zich af.