“Sint-Truiden zweert bij te dure consultants voor de coördinatie van het vaccinatiecentrum”, zeggen de Sint-Truidense socialisten. Ze roepen het stadsbestuur op om alsnog het contract met de Probis Group te heronderhandelen en hollen hiermee de liberale burgemeester van Borgloon achterna.

Nu burgemeester Awouters (Open VLD) van Borgloon het contract met het consultantbureau voor de coördinatie van het vaccinatiecentrum heronderhandeld heeft en een goedkopere prijs bedongen heeft, is men ook bij Vooruit in actie geschoten

“Wat daar kan, moet ook hier kunnen”, vindt raadslid Gert Stas. “Normaal wordt voor een dergelijke opdracht een openbare aanbesteding uitgeschreven waarbij dan wordt gekeken naar de beste verhouding prijs-kwaliteit. In Hasselt konden verschillende kandidaten meedingen.”

In het stadhuis van Sint-Truiden bleef men echter bij de mededeling van op de gemeenteraad. Burgemeester Veerle Heeren zegde toen: “We hebben een fantastische samenwerking met dat bedrijf, denk maar aan het opzetten van het schakelzorgcentrum. En daarmee is alles gezegd.” Kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijs, en goedkoper is zelden beter.