Velen zien er maandelijks naar uit om de nieuwe wandeling die de werkende leden van wandelclub Aviat uitstippelen en bewegwijzeren te ontdekken. Deze maand trekken ze naar Halmaal.

Zoals elke maand, sinds de verplichte ophokplicht van de vele wandelclubs, stelt Aviat haar nieuwste permanente wandeling voor. Na de heel geslaaaviatgde en prachtige wandeling in Vechmaal en Heks van vorige maand, trekken de lustige wandelaars deze maand naar Halmaal. Daar is er zoals steeds keuze uit drie verschillende lussen. Twee van ongeveer 10km en eentje van 6km.

Deze keer wordt er dus ten zuiden van Sint-Truiden gewandeld. De Molenbeek staat centraal voor lus B en lus C, via het overstromingsgebied wordt de watermolen van Stayen bereikt, Hoeve Hof van Stayen, het natuurgebied Maasrode, de watermolen van Halmaal en de Hoeve Hof van Maasrode. Lus A gaat richting het kerkdorp van Bevingen nadien wordt er richting het gehucht Straeten via het overstromingsgebied van de Cicindriabeek gewandeld, tijdens de terugweg naar de startplaats in Halmaal kan je genieten van onvergetelijke vergezichten vanop het waterreservoir van de stad Sint-Truiden.

Het vertrek is voorzien aan de parking aan de kerk te Halmaal. De kant en klare wandeling is voor iedereen beschikbaar van zaterdag 6 maart tot en met zondag 28 maart. Veel wandelplezier en een dikke proficiat voor onze Truiense wandelclub.