STVV heeft nog drie matchen te gaan, negen punten te winnen, voor het kompetitie-einde. De twee andere kandidaten hebben er nog twee.

Cercle Brugge heeft het makkelijkste programma, thuis tegen OH Leuven en uit bij Oostende. Bij groen-zwart moet een 6 op 6 mogelijk zijn. Moeskroen moet nu al én Antwerp én Club Brugge kloppen om STVV nog te passeren in dit competitieslot. We hebben al veel gezien van de Henegouwers de voorbije jaren, maar dit gelooft toch geen mens. Maar van de andere kant, de Walen hebben lezen zwemmen in veel ergere (en soms stinkende) poelen dan deze, zowel sportief als administratief.

Met 1 punt deze avond is de laatste plek voor iemand anders, nooit voor STVV, met andere woorden, als het deze avond niet verliest van de mannen van Nicky Hayen, is rechtstreekse degradatie sowieso al afgewend. Dan dreigt alleen nog die waterkans van de voorlaatste stek waar ook geen plezier aan te beleven is want dat zou wel eens een barrage tegen Seraing kunnen worden. De mannen van Nicky Hayen gewoon kloppen in het Waasland, lijkt ons de kortste weg naar een definitieve redding. Dan is alle rekenwerk meteen van de baan. En als het even tegenzit, moet ook Kortrijk naar nog beneden lonken. Aan de Groeningenkouter kunnen ze zeker nog niet gerust gaan slapen.

Voor vanavond om 19.00 uur behoudt Peter Maes zijn mannen die vorige zaterdag KV Mechelen over de knie legden. De STVV-coach recupereert wel Chris Durkin en Jorge Teixeira, die terugkeren uit schorsing. Onder meer Sankhon valt naast de selectie.

Waasland Beveren – STVV deze avond om 19.00 uur op je favoriete zender of streamingsdienst.