Website moet  inwoners informeren over reis buitenland 

Algemeen

Inwoners van onze stad die binnenkort op reis vertrekken naar het buitenland, kunnen hun vakantie voorbereiden via de Europese website “Re-open EU”. Die werd gisteren door de Europese Commissie gelanceerd naar aanleiding van het heropenen van de grenzen. 

Truienaren die naar het buitenland op vakantie gaan en hun reis willen plannen, kunnen voortaan terecht op de website “Re-open EU”. Daar kan je meer informatie vinden over de voorwaarden voor reizen en antwoorden op praktische vragen zoals “Zijn restaurants en toeristische faciliteiten open?” of “Is een masker verplicht in het openbaar?”. Ook de FOD Buitenlandse Zaken publiceerde duidelijke reisadviezen naar aanleiding van het heropenen van de grenzen.

Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) juicht het initiatief toe: “Vanaf het begin van de coronacrisis heb ik niet alleen gepleit voor de nodige financiering en maatregelen voor de toeristische sector, maar ook voor duidelijke informatieverstrekking betreffende grensoverschrijdend verkeer in de EU. Ik heb dit aangekaart op Europees niveau en schreef bovendien een brief naar Minister van Buitenlandse Zaken Goffin. Ik ben dan ook erg tevreden dat zowel de FOD Buitenlandse Zaken als de Europese Commissie nu duidelijke informatie op hun website plaatsen. Nu de grenzen terug open zijn, wil ik alle Truienaren wel oproepen om voorzichtig te zijn en te blijven en zich via de websites goed voor te bereiden op hun reis.”

Hilde Vautmans wijst erop dat het voordien niet altijd even duidelijk was welke maatregelen er van toepassing waren in de verschillende Europese landen. De website “Re-open EU” biedt hiervoor een oplossing door per lidstaat van de EU de meest praktische vragen over reizen, toeristische faciliteiten en geldende sanitaire maatregelen in de 24 officiële talen van de EU te bundelen.

“Een aanrader voor wie binnenkort naar het buitenland vertrekt, maar ook in onze eigen streek zijn er tal van mogelijkheden om een fantastische zomer door te brengen. Haspengouw heeft zoveel moois te bieden, en ik kan me geen betere plaats inbeelden om de zomervakantie door te brengen. Bovendien heeft onze regio het bijzonder moeilijk door het wegvallen van het bloesemseizoen en onze B&B’s, hotels, restaurants en cafés kunnen onze steun absoluut gebruiken. Nergens beter dus dan een vakantie te plannen in Limburg, en onze prachtige provincie verder te verkennen langs één van de vele fiets- en wandelspaden.”, besluit Hilde Vautmans.

Re-open EU: https://reopen.europa.eu/nl
FOD Buitenlandse Zaken: https://diplomatie.belgium.be/nl

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Reveil, sfeer op de 4 kerkhoven van Nieuwerkerken op 1 november

Reveil wil de Vlaamse rouwcultuur de 21ste eeuw inloodsen. Eén van de manieren waarop dit gebeurt, is door ingetogen concerten te organiseren op de begraafplaatsen op 1 november. Nieuwerkerken organiseert Reveil onmiddellijk na de gebedswake van 15 uur zodat mensen aansluitend kunnen genieten (dus niet op het standaarduur).   Omwille van …

Algemeen
Mondmaskerplicht op Gingelomse kerkhoven

Naar aanleiding van Allerheiligen zal er op 1 november op alle Gingelomse begraafplaatsen een grafzegening plaatsvinden na de misviering. Dit zal met zich meebrengen dat op deze momenten mogelijk een grote hoeveelheid bezoekers aanwezig zal zijn op het kerkhof. Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werd daarom …

Algemeen
1
Kom a.u.b. alleen winkelen!

Delhaize, Carrefour, Albert Heijn en Colruyt Group vragen hun klanten om in de mate van het mogelijke alleen te komen winkelen. “Het gaat niet om een verplichting, maar om een warme oproep”, klinkt het bij de supermarkten. Het was Colruyt Group die als eerste de oproep lanceerde om opnieuw zo veel …