Wellen geeft toe aan de “druk van bovenaf” en voert de verplichte nieuwe blauwe zakken in, weliswaar een maand later dan de rest van Limburg, maar toch.

“Het is niet met volle goesting, maar we kunnen helaas niet anders”, laat burgemeester Els Robeyns (sp.a-ROB) weten. “We zijn een gemeente die nog zelf haar eigen recyclagepark uitbaat, los van intercommunale Limburg.net. Daardoor konden we langer onze eigen spelregels hanteren. Bij ons kon je daardoor inderdaad nog gratis gescheiden plasticafval binnenbrengen. We wilden dat graag nog even zo houden, als service aan de bevolking.

Vanaf zaterdag 1 mei 2021 kan je pmd en huishoudelijk zacht plastic enkel nog IN de (nieuwe) blauwe zak in de pmd container droppen. Deze verplichting werd aan Wellenaren opgelegd door Limburg.net. Ook in Wellen kon je tot nu met je gesorteerd plastic gratis terecht op het containerpark, maar dik tegen de goesting van de Bokkenrijders hebben ze bakzeil moeten halen. Ze kunnen dan wel nog terecht met hun pastic afval op het containerpark, maar het moet in de nieuwe blauwe zak steken, en die moet je kopen bij Limburg.net. Die komen de zak dan wel bij jou thuis ophalen, dus je moet al een vijs los hebben om een zak te kopen en dan nog zelf naar het containerpark te rijden. Wat niet wegneemt dat deze beslissing door quasi alle inwoners (en niet alleen van Wellen) als een niet-democratisch dictaat van Limburg.net ervaren wordt, als een afbouw van de gemeentelijke service aan de inwoners, als een beslissing uitgedokterd door een stel bureaucraten die het zo beroemde Limburgmodel met deze beslissing een flinke deuk gegeven hebben.