De Kanaries nemen het in eigen stadion op tegen de Panda’s. Beide ploegen kennen een mindere periode, maar de winnaar in STVV-Eupen neemt hoe dan ook een stevige optie op een verlengd verblijf in 1A.

De wittebroodsweken van Peter Maes bij STVV zijn achter de rug. De Kanaries lieten de voorbije weken een op negen noteren en werden uit de beker geknikkerd door rivaal KRC Genk. hij kan in de belangrijke wedstrijd tegen Eupen op volle sterkte aantreden. Christian Brüls neemt het op tegen zijn ex-club. Yuma Suzuki is 2 doelpunten verwijderd van het evenaren van het record van Japanse topscorers in Europa. Kan hij vanavond tegen de Pandas zijn 15e doelpunt (en misschien 16e?) van het seizoen maken?

Benat San José zag Menno Koch deze week nog vertrekken. De Nederlandse centrale verdediger koos voor een avontuur bij CSKA Sofia. Koné en Musona liggen nog steeds in de lappenmand.

De heenmatch Am Kehrweg eindigde op 1-1. Na een vroege rode kaart voor Héris moest Eupen geruime tijd met zijn tienen verder. Pas in de slotfase kon Suzuki vanop de strafschopstip de openingstreffer van Ngoy uitwissen.

Zes punten uit zes wedstrijden moeten volstaan voor de redding voor onze kanaries!

Deze avond zal Peter Maes selecteren uit deze kern. Te zien op jouw sportzender vanaf 20.45 uur. Matchverslag op TruiensNieuws omstreeks 23.00 uur.