De Wijngilde van Borgloon bestaat uit een groep van gedreven en enthousiaste leden die allen een gemeenschappelijke passie hebben: wijn!

Jaar in, jaar uit, van knop tot fles zijn ze in de weer om jou de perfecte Haspengouwse wijn te serveren.Terwijl hun wijnen liggen te rijpen in Grootloon onder het waakzame oog van hun ervaren keldermeesters, werken ze het hele jaar door op de domeinen van De Groote Mot (Borgloon-centrum) en van het kasteel De Clee (Kuttekoven). Dit gaat van snoeien (januari-februari-maart) tot oogsten (september-oktober). Ook de vinificatie, het bottelen en de etikettering nemen ze volledig voor eigen rekening.

Corona
Gezien de nieuwe richtlijnen betreffende de bestrijding van COVID-19 heeft het schepencollege beslist om alle evenementen die stad Borgloon/dienst toerisme organiseert te annuleren. Ook het Wijnweekend, Wijnterras, de Nocturne en de Wijnfeesten 2020 zullen helaas niet doorgaan. Wil je toch genieten van een heerlijk wijntje uit één van hun domeinen, dan kan je deze altijd bestellen via hun site.

Pluk
De start van de pluk 2020 is een feit! Prachtige trossen vol kwalitatieve druiven, klaar om richting kelder te vertrekken… en de sfeer? Die zat er alvast goed in. De verhuis naar onze nieuwe site gekeurde begin deze maand zodat de Wijngilde van Borgloon klaar staat voor een mooie toekomst en iedereen nog meer te laten genieten van hun heerlijke Loonse wijnen!