210118-winnaarsIn Sint-Truiden liep van 7 december 2020 tot 10 januari 2021 de solidariteitsactie ‘Het Warmste Geschenk’. Met deze actie werd maar liefst 23.170 euro ingezameld voor mensen in financieel kwetsbare situaties. Wie een kerstbal kocht en deze in het glazen geschenk op de Grote Markt deponeerde, kon hier een selfie van nemen en deze delen op sociale media. Op die manier maakten de gulle schenkers zelf kans op één van de tien Shop&The City-bonnen ter waarde van 50 euro. Vandaag werden de winnaars bekendgemaakt.

Bij verschillende handelaars in Sint-Truiden kon je tot 10 januari 2021 één of meerdere kerstballen kopen om het glazen geschenk op de Grote Markt te vullen. Met de opbrengst van deze actie kregen kwetsbare gezinnen die een beroep doen op de voedselbanken een bon voor een afhaalmaaltijd bij de Truiense horeca. Om de solidariteitsactie nog extra in de verf te zetten, knoopte de stad Sint-Truiden in samenwerking met Trud’Or er ook een wedstrijdactie aan vast. Gulle schenkers die een kerstbal in het glazen geschenk deponeerden en er een leuke foto van namen om te delen op sociale media met #sinttruidensolidair, #warmstegeschenk of #hetwarmstegeschenk, maakten kans op een Shop&The City-cadeaubon van 50 euro.

“Heel wat mensen, organisaties en bedrijven hebben deze warme actie gesteund. Er circuleerden dan ook veel leuke en originele foto’s op sociale media van mensen die hun kerstbal in het grote geschenk deponeerden. Onder de deelnemers werden tien Shop&The City-cadeaubonnen verloot om te besteden bij de lokale handelaars en horeca. De gelukkige winnaars ontvingen vandaag een bericht en mogen hun bon gaan afhalen bij de dienst Toerisme op de Grote Markt”, zegt schepen van vzw Trud’Or Johan Mas.

“Het doet echt deugd om te zien hoeveel solidariteit er onder de Truienaren is. Het voorbije jaar is voor velen een uitdaging geweest en in deze moeilijke tijden blijven we elkaar steunen. Ik wil dan ook iedereen die deelnam aan deze actie nogmaals bedanken voor hun bijdrage,” besluit burgemeester Veerle Heeren.