Jurgen de Braekeleer verlengde zijn contract bij de Kanaries als keepercoach. De 52-jarige De Braekeleer sloot vorig seizoen aan bij de Kanaries en vertrok meteen mee op winterstage naar Pinatar. De Braekeleer was eerder keepercoach van OH Leuven en is momenteel ook keepercoach bij de U19 van de Rode Duivels.

Proficiat met de contractverlenging.
“Dank u wel. Ik ben heel blij want dit is een leuke club om in te werken. Allemaal leuke mensen om mee te werken en een goede staf. Hopelijk volgt er ook een heel goed seizoen.”

Je bent hier al enkele maanden toch de vraag: wie is Jurgen de Braekeleer?
“Ik ben al 21 jaar keepertrainer waarvan 15 jaar professioneel bij OHL. Ik train ook de keepers van de nationale ploeg U19 waar ik samen werk met Wesley Sonck en Eric Van Meir. Ondertussen leid ik nog andere keepers op om hun nodige diploma’s te behalen. Ik ben zelf in het bezit van het hoogste diploma, Pro Licence Goalkeeper.”

Je begint het seizoen met twee doelmannen met ambitie: Kenny Steppe en Daniel Schmidt. Beiden staan klaar om eerste doelman te worden dit seizoen. Een vloek of een zegen?
“Dat is een zegen. Beter positieve selectieproblemen dan dat je in je haar moet krabben, wat in mijn geval is iets moeilijker is, of om te zoeken naar oplossingen. Ook met Wim (Vanmarsenille) hebben we nog een goede keeper die de rol van eerste doelman kan opnemen.”

Wat zijn Steppe’s sterke punten?
“Kenny kan heel goed kan voetballen, met beide voeten. In ons spelsysteem is dat een absolute noodzaak omdat we toch van achteruit willen voetballen. Hij durft dat ook. Kenny blijft altijd heel rustig en is mentaal heel sterk.”

En Daniel’s sterke punten?
“Daniel’s sterke punten kan je eigenlijk vergelijken met die van Kenny.  Hij heeft wel een iets andere persoonlijke techniek. Waarschijnlijk omdat hij zijn opleiding genoot in een ander werelddeel. Maar hij is technisch ook heel sterk en is ook heel goed met beide voeten. Daniel geraakt ook nooit in paniek. Het ander voordeel is zijn gestalte. Voor een moderne keeper heeft hij een mooi profiel.”

(tekst en foto STVV)