Jurgen De Braekeleer blijft aan als keepercoach

Algemeen

Jurgen de Braekeleer verlengde zijn contract bij de Kanaries als keepercoach. De 52-jarige De Braekeleer sloot vorig seizoen aan bij de Kanaries en vertrok meteen mee op winterstage naar Pinatar. De Braekeleer was eerder keepercoach van OH Leuven en is momenteel ook keepercoach bij de U19 van de Rode Duivels.

Proficiat met de contractverlenging.
“Dank u wel. Ik ben heel blij want dit is een leuke club om in te werken. Allemaal leuke mensen om mee te werken en een goede staf. Hopelijk volgt er ook een heel goed seizoen.”

Je bent hier al enkele maanden toch de vraag: wie is Jurgen de Braekeleer?
“Ik ben al 21 jaar keepertrainer waarvan 15 jaar professioneel bij OHL. Ik train ook de keepers van de nationale ploeg U19 waar ik samen werk met Wesley Sonck en Eric Van Meir. Ondertussen leid ik nog andere keepers op om hun nodige diploma’s te behalen. Ik ben zelf in het bezit van het hoogste diploma, Pro Licence Goalkeeper.”

Je begint het seizoen met twee doelmannen met ambitie: Kenny Steppe en Daniel Schmidt. Beiden staan klaar om eerste doelman te worden dit seizoen. Een vloek of een zegen?
“Dat is een zegen. Beter positieve selectieproblemen dan dat je in je haar moet krabben, wat in mijn geval is iets moeilijker is, of om te zoeken naar oplossingen. Ook met Wim (Vanmarsenille) hebben we nog een goede keeper die de rol van eerste doelman kan opnemen.”

Wat zijn Steppe’s sterke punten?
“Kenny kan heel goed kan voetballen, met beide voeten. In ons spelsysteem is dat een absolute noodzaak omdat we toch van achteruit willen voetballen. Hij durft dat ook. Kenny blijft altijd heel rustig en is mentaal heel sterk.”

En Daniel’s sterke punten?
“Daniel’s sterke punten kan je eigenlijk vergelijken met die van Kenny.  Hij heeft wel een iets andere persoonlijke techniek. Waarschijnlijk omdat hij zijn opleiding genoot in een ander werelddeel. Maar hij is technisch ook heel sterk en is ook heel goed met beide voeten. Daniel geraakt ook nooit in paniek. Het ander voordeel is zijn gestalte. Voor een moderne keeper heeft hij een mooi profiel.”

(tekst en foto STVV)

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Geen “sirk” in Sint-Truiden, toch alleszins niet aan de Fabrieksstraat.

Het Franse circus, dat deze week aan de Fabrieksstraat in Sint-Truiden staat, moet haar groot spektakel toch afgelasten. Dat heeft burgemeester Veerle Heeren laten weten. Het circus was er nochtans klaar voor om een coronaveilige voorstelling te geven. Maar wat voor de Bogaard en de Roxy geldt, geldt ook voor …

Algemeen
Mondmasker verplicht van 31 oktober tot en met 2 november 2020 op alle kerkhoven in Sint-Truiden.

   Wegens de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in het hele land, treft de overheid strengere maatregelen. De lokale besturen spelen eveneens een grote rol in het nemen van aanvullende preventieve maatregelen om de verdere verspreiding van het virus in te perken. Bij burgemeesterbesluit heeft het stadsbestuur dan ook …

Algemeen
Eerste exemplaar van “Geloven is een Werkwoord” is voor de bisschop

Deze week trokken Giel Stinckens en Jos Lacroix naar bisschop Patrick Hoogmartens om hem het eerste exemplaar van hun boek “Geloven is een Werkwoord” te overhandigen. Gedurende jaren schreef Giel Stinckens, pastor van OKRA Limburg, elke maand een bezinning warme de vergadering van het Dagelijks Bestuur van OKRA startte. “Dat …

%d bloggers liken dit: