Tijdens de kerstvakantie werd de Tongerse jeugd uitgedaagd om uit hun luie zetel te komen.  Wie een Tiktok filmpje maakte op zijn of haar favoriete plekje in Tongeren maakte kans op een goodie bag ter waarde van 50 euro.

Patrick Dewael, burgemeester: “Samenkomen met vrienden zat er de afgelopen kerstvakantie helaas niet in. Ondanks alle beperkingen hebben we toch, weliswaar op een andere manier, kunnen genieten van de feestdagen. Tongeren is een mooie stad met heel wat prachtige plekjes. Dat bewezen de ingezonden filmpjes nogmaals. De jeugd uit hun luie zetel krijgen was ons doel. Hierin zijn we alvast geslaagd!”

“Niet enkel individuen maar bijvoorbeeld ook de leden van KSA St-Jan doorkruisten onze stad om hun leukste plekjes te delen op sociale media. Uit de verschillende inzendingen roepen we 3 filmpjes uit tot winnaar. Elk van hen krijgt een goodiebag ter waarde van 50 euro.  Met hierin allerlei gadgets  zoals een strandbal, opplooibare frisbee, gezelschapsspel (aangeboden door Toerisme Tongeren), mondmaskers van Tongerse graffitiartiest Flipka en cadeaubonnen te besteden bij de Tongerse handelaars”, besluit An Christiaens, schepen van Jeugd.

 

Winnaars Tiktok wedstrijd met hun favoriete plekje in Tongeren:

– Laura Steps & Kaat Vanormelingen, langs de Jeker aan de Motten
– Anne Liesens, het Stadhuis
– Nine Terwingen, het Begeinhof