“Woonkrediet op historisch laag niveau”

Algemeen

Wie regelmatig een kijkje neemt op spaargids.be zal het wellicht al zijn opgevallen dat de rente om een woonkrediet af te sluiten, enorm laag staat.

Wij gingen eens luisteren bij onze partner, hypotheek.winkel Sint-Truiden of dat ook wel zo is en of we nog met andere zaken rekening moeten houden.

“Het klopt inderdaad dat de rente lager staat dan voordien. Velen spreken van een historisch laagtepunt, maar dat zei men een jaar geleden ook al.

Veel hangt af van de looptijd van je woonkrediet. Wie een woning kan en wil kopen op 20 jaar zal op het einde steeds goedkoper uitkomen dan een woonkrediet op 25 jaar.

De rentevoet die aan je dossier wordt toegewezen hangt van veel factoren af, mogelijkheid tot eigen inbreng, type van het project, laten/inkomsten-verhouding, maar ook vooral van de looptijd. Wie een lagere rentevoet heeft, betaalt uiteraard minder interesten, dat scheelt een slok op de borrel bij de eindafrekening.

Vele mensen staren zich echter blind op de rentevoet, terwijl er nog een heleboel andere zaken zijn om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan een schuldsaldoverzekering, een brandverzekering maar ook je zichtrekening.

Met deze aspecten in het achterhoofd zorgen wij ervoor dat de klant niet zelf moet gaan zoeken naar de goedkoopste partner voor je droomproject. Wij, als hypotheek.winkel, gaan voor jou opzoek naar de beste oplossing. We zeggen met opzeg de beste oplossing, want de goedkoopste oplossing is niet altijd de meest voordelige oplossing. Iedere klant heeft andere noden, waar wij maar al te graag op inspelen.” Aldus Patrick Eertmans van hypotheek.winkel Sint-Truiden.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
BelOrta lanceert gloednieuwe Fred® peer op Belgische markt

Er beweegt wat op de perenmarkt. Nadat de appelmarkt quasi totaal vernieuwd werd door de clubrassen, is nu de perenmarkt aan de beurt. Vanaf deze week biedt BelOrta de gloednieuwe Fred® peer aan. Deze top-peer, de vrucht van meer dan 18(!) jaar testen en perfectioneren, onderscheidt zich door haar unieke …

Algemeen
Limburgse HospiLim bouwt aan een digitale snelweg

HospiLim schakelt een versnelling hoger dankzij HospiSmart: de naam van de digitale snelweg tussen alle Limburgse ziekenhuizen en vier Limburgse psychiatrische centra. Hospilim geeft daarmee een innovatieve invulling aan haar motto ‘Samen staan we sterker’ dat het sinds oprichting 10 jaar geleden hoog in het vaandel draagt. Het voorbij decennium …

Algemeen
Waterlek op de Langstraat in Wellen is nog steeds niet opgelost

In Wellen zitten meerdere straten zonder water of met zeer weinig druk. Het waterlek op de Langstraat waar de watergroep al van deze ochtend mee bezig is is spijtig genoeg nog steeds niet hersteld. Ondertussen is er een externe aannemer bijgehaald en is de weg volledig afgesloten. Er is een …