Wie regelmatig een kijkje neemt op spaargids.be zal het wellicht al zijn opgevallen dat de rente om een woonkrediet af te sluiten, enorm laag staat.

Wij gingen eens luisteren bij onze partner, hypotheek.winkel Sint-Truiden of dat ook wel zo is en of we nog met andere zaken rekening moeten houden.

“Het klopt inderdaad dat de rente lager staat dan voordien. Velen spreken van een historisch laagtepunt, maar dat zei men een jaar geleden ook al.

Veel hangt af van de looptijd van je woonkrediet. Wie een woning kan en wil kopen op 20 jaar zal op het einde steeds goedkoper uitkomen dan een woonkrediet op 25 jaar.

De rentevoet die aan je dossier wordt toegewezen hangt van veel factoren af, mogelijkheid tot eigen inbreng, type van het project, laten/inkomsten-verhouding, maar ook vooral van de looptijd. Wie een lagere rentevoet heeft, betaalt uiteraard minder interesten, dat scheelt een slok op de borrel bij de eindafrekening.

Vele mensen staren zich echter blind op de rentevoet, terwijl er nog een heleboel andere zaken zijn om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan een schuldsaldoverzekering, een brandverzekering maar ook je zichtrekening.

Met deze aspecten in het achterhoofd zorgen wij ervoor dat de klant niet zelf moet gaan zoeken naar de goedkoopste partner voor je droomproject. Wij, als hypotheek.winkel, gaan voor jou opzoek naar de beste oplossing. We zeggen met opzeg de beste oplossing, want de goedkoopste oplossing is niet altijd de meest voordelige oplossing. Iedere klant heeft andere noden, waar wij maar al te graag op inspelen.” Aldus Patrick Eertmans van hypotheek.winkel Sint-Truiden.