Het sluikstort (met o.a. een wc-bril) dat we reeds eerder signaleerden, inspireert blijkbaar ook andere anoniemen om hun duit in het zakje te doen …Dus is er weer iemand die op de porseleinen pot moet zitten. Mensen blijven de berm gebruiken als containerpark, hoe jammer is dit voor mens en natuur.

Maar er is meer! Romain Loos is “Mooimaker”, mensen die in hun vrije tijd de rotzooi gaat opruimen die andere mensen achterlaten. Hij antwoordt op het bericht van Ivo Breesch het volgende: “Ik heb me daar tijdens het opruimen van de gracht serieus geblesseerd en ben dus daar een tijdje uit roulatie geweest. En daar we ook niet verzekerd zijn tijdens onze opruiming als Mooimaker ga ik het voorlopig daar op die weg wat kalmer aan doen tot ik terug wat hersteld ben. Hier op onze wijk blijf ik wel actief bezig. Dus voorlopig geen grachten niet meer alleen begane weg.”

Het zou van de stad toch een kleinigheid zijn om deze “Mooimakers” ook te verzekeren als vrijwilliger: de stad proper houden en opdraaien voor de kosten als je tijdens dat werk een accident krijgt, dat is toch niet meer van deze tijd! En indien ze wel verzekerd zouden zijn, dan is die mensen ervan verwittigen een kleine moeite.