Zomersolden verschoven naar augustus

De soldenperiode start niet op 1 juli, maar op 1 augustus dit jaar. Dat heeft minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) verteld in “De ochtend” op Radio 1. De beslissing komt er na overleg met Denis Ducarme (MR), minister van Middenstand.

Door de coronacrisis vroegen meer dan 90 Belgische modespelers in een open brief om uitstel van de soldenperiode, zodat ze hun collecties met een volwaardige winstmarge kunnen verkopen, zonder oneerlijke concurrentie. Bij enkele grote ketens klonk er al ongenoegen over het voorstel. “Het was geen makkelijke beslissing, maar de vraag om duidelijkheid was groot”, aldus Muylle. Kathy Bergen van Comeos, de handelsfederatie die grote ketens vertegenwoordigt, reageert: “België bevindt zich niet op een eiland, in buurlanden zijn het wel nog altijd solden in juli. Ik hoop maar dat we geen nadeel zullen ondervinden door de solden te verplaatsen.”

Juli is traditioneel koopjesmaand, maar dit jaar is dat door de coronacrisis uitzonderlijk augustus. Dat hebben minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) en minister van Middenstand Denis Ducarme (MR) beslist. Vanaf 1 augustus mogen kleding- en schoenenwinkels dit jaar uitpakken met solden. De sperperiode van een maand, waarin geen solden mogen plaatsvinden, schuift ook op van juni naar juli. De beslissing moet nog goedgekeurd worden op het zaterdagoverleg van de federale regering, maar dat is een formaliteit.

De vraag naar duidelijkheid en een snelle beslissing was groot. Nathalie Muylle (CD&V), federaal minister van Werk: “Zeker bij de Belgische fabrikanten en zelfstandigenorganisaties waren er heel veel vragen. Wintercollecties moeten aangekocht en opgeslagen worden. Mensen moeten geld uitgeven en weten niet wat er met die stocks gaat gebeuren”.

Het uitstel van de soldenperiode komt er op vraag van handelaars en de middenstand zelf. Vorige week nog lanceerden Mimi Lamote, CEO van Mayerline, en Peter Perquy, CEO van Terre Bleu, Gigue en Zilton, een open brief, gesteund door meer dan 90 Belgische spelers in de modesector. “Willen we onze sector van de ondergang redden, dan moeten we de huidige soldenwetgeving nu aanpassen”, klonk het. Ze schaarden zich allemaal achter een uitstel van de soldenperiode met minstens een maand.

 

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Kom a.u.b. alleen winkelen!

Delhaize, Carrefour, Albert Heijn en Colruyt Group vragen hun klanten om in de mate van het mogelijke alleen te komen winkelen. “Het gaat niet om een verplichting, maar om een warme oproep”, klinkt het bij de supermarkten. Het was Colruyt Group die als eerste de oproep lanceerde om opnieuw zo veel …

Algemeen
De Sint heeft een eigen adres!

Om Sinterklaas en zijn Pieten niet onder een grote berg brieven te laten verdwijnen, verzamelt en verwerkt BPOST alle brieven in een heus Sintsecretariaat. Alle kinderen kunnen tot 27 november 2020 een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, …

Algemeen
Pauzeer je abonnement op de Lijn voortaan wanneer je wil

Tijd is kostbaar en je bepaalt zelf wat je ermee doet. En als je graag gaat waar je wilt, wanneer en hoe het je uitkomt, dan wil je ook een aangepast abonnement. Daarom heeft je jaarabonnement voortaan een pauzeknop. Dus als je morgen eens niet op bus of tram springt, kan …