Zomersolden verschoven naar augustus

Algemeen

De soldenperiode start niet op 1 juli, maar op 1 augustus dit jaar. Dat heeft minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) verteld in “De ochtend” op Radio 1. De beslissing komt er na overleg met Denis Ducarme (MR), minister van Middenstand.

Door de coronacrisis vroegen meer dan 90 Belgische modespelers in een open brief om uitstel van de soldenperiode, zodat ze hun collecties met een volwaardige winstmarge kunnen verkopen, zonder oneerlijke concurrentie. Bij enkele grote ketens klonk er al ongenoegen over het voorstel. “Het was geen makkelijke beslissing, maar de vraag om duidelijkheid was groot”, aldus Muylle. Kathy Bergen van Comeos, de handelsfederatie die grote ketens vertegenwoordigt, reageert: “België bevindt zich niet op een eiland, in buurlanden zijn het wel nog altijd solden in juli. Ik hoop maar dat we geen nadeel zullen ondervinden door de solden te verplaatsen.”

Juli is traditioneel koopjesmaand, maar dit jaar is dat door de coronacrisis uitzonderlijk augustus. Dat hebben minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) en minister van Middenstand Denis Ducarme (MR) beslist. Vanaf 1 augustus mogen kleding- en schoenenwinkels dit jaar uitpakken met solden. De sperperiode van een maand, waarin geen solden mogen plaatsvinden, schuift ook op van juni naar juli. De beslissing moet nog goedgekeurd worden op het zaterdagoverleg van de federale regering, maar dat is een formaliteit.

De vraag naar duidelijkheid en een snelle beslissing was groot. Nathalie Muylle (CD&V), federaal minister van Werk: “Zeker bij de Belgische fabrikanten en zelfstandigenorganisaties waren er heel veel vragen. Wintercollecties moeten aangekocht en opgeslagen worden. Mensen moeten geld uitgeven en weten niet wat er met die stocks gaat gebeuren”.

Het uitstel van de soldenperiode komt er op vraag van handelaars en de middenstand zelf. Vorige week nog lanceerden Mimi Lamote, CEO van Mayerline, en Peter Perquy, CEO van Terre Bleu, Gigue en Zilton, een open brief, gesteund door meer dan 90 Belgische spelers in de modesector. “Willen we onze sector van de ondergang redden, dan moeten we de huidige soldenwetgeving nu aanpassen”, klonk het. Ze schaarden zich allemaal achter een uitstel van de soldenperiode met minstens een maand.

 

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Gallo-Romeins Museum is morgen weer open

  Op vrijdag 29 mei opent het Gallo-Romeins Museum van Toingeren weer de deuren. We maken jouw bezoek exclusief én … veilig. Bezoekers krijgen een tijdslot. Zo kun je rustig én gerust rondkijken. Dat geldt voor onze permanente expositie ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’, én voor onze tijdelijke tentoonstelling ‘Dacia Felix’. …

Algemeen
Stad digitaliseert verder voor ondernemers

Als slimme stad zet Sint-Truiden in op innovatie en technologie, zo kan zij een toekomst voor haar ondernemers verzekeren. Met de uitbouw van een digitale dienstverlening kan op een snelle en digitale manier informatie uitgewisseld worden tussen de stad & de ondernemers én overheden onderling. Dankzij de steun van het …

Rustige start van uitverkoop in Sint-Truiden

Rustige start van uitverkoop in Sint-Truiden De advertenties hebben hun doel niet gemist: vandaag start dé uitverkoop van Blokker. Over de toekomst van de winkels onder het nieuwe discountmerk Mega World bestaat nog veel onduidelijkheid. Dat het nog niet helemaal koosjer is met de nieuwe eigenaar die nog in een …

%d bloggers liken dit: