Een vol huis in Stade Gaston Reiff in Braine verwelkomde 1.000 enthousiaste fans voor de oefeninterland tussen de Belgian Lions en Ivoorkust. Het Afrikaanse team, gerangschikt op de 31e plaats door FIBA, stond acht plaatsen hoger dan de Belgian Lions (FIBA 39) en bereidde zich intensief voor op het olympisch kwalificatietoernooi in juli. Maar Ivoorkust beet tegen de sterke Belgian Lions in het zand. Een pluim voor de nieuwe generatie met daarin Truienaar Jarne Lesuisse.

Zonder enkele sterkhouders begonnen de Belgian Lions sterk aan het eerste kwart. Door veel verdedigende intensiteit waren ze een tikkeltje sterker dan Ivoorkust, wat resulteerde in een score van 14-11. In het tweede kwart namen Jean-Marc Mwema en Jonas Delalieux het voortouw met driepunters, terwijl debutant Niels De Ridder imponeerde. Dit leidde tot een comfortabele voorsprong van 41-29 bij de rust. Het derde kwart zag een voortzetting van de dominantie van de Lions. Delalieux, Mwema en De Ridder kregen steun van Loïc Schwartz, Jo Van Buggenhout met zijn assists, en een spectaculaire dunk van Joppe Mennes. Hoewel Ivoorkust veel karakter toonde en fysiek spel liet zien, was het niet genoeg om België bij te houden. Het kwart eindigde met een stand van 64-50. In het slotkwart breidden de Lions hun voorsprong verder uit. Na een tussenstand van 69-53, werd de kloof vergroot tot twintig punten, wat resulteerde in een eindstand van 80-60. De indrukwekkende overwinning van België was een feit. Niels De Ridder blonk uit met 18 punten en 6 rebounds, Mattias Palinckx scoorde 14 punten, en Jean-Marc Mwema voegde daar 15 punten aan toe.

Lesuisse

Een speler die bijzondere aandacht verdiende in deze wedstrijd was Jarne Lesuisse. Hoewel hij niet de topscorer was, leverde hij met zijn 7 punten een waardevolle bijdrage aan het team. Lesuisse, bekend om zijn veelzijdigheid en vastberadenheid, bewees opnieuw zijn waarde voor de Belgian Lions. Jarne speelde 16 minuten en legde een mooi resultaat neer: 7 punten, 1 assist en 4 rebounds. Met deze prestatie laat Lesuisse zien klaar te zijn voor toekomstige uitdagingen, en bewijst hij een onmisbare schakel te zijn in het Belgische basketbalteam.

België – Ivoorkust 88-63

Scores: Mwema 15, Schwartz 8, Lesuisse 7, Delalieux 9, Pintelon 3, De Ridder 18, Ledegen 0, Palinckx 14, Van Den Eynde 5, Vanderhaegen 3, Mennes 4, Van Buggenhout 2

 

Truienaar Jarne Lesuisse. Zijn supporters willen graag met hem op de foto