Patrick Dewael (68) onderging onlangs een zware hartoperatie in het UZ Leuven. Naast een nieuwe hartklep en een overbrugging hadden de artsen ook een ablatie, een specifieke behandeling tegen hartritmestoornissen, uitgevoerd. Dewael is nu thuis aan het herstellen, maar moest onverwachts even terug naar het ziekenhuis na complicaties. Na herstel worden de fusiegesprekken met Borgloon verder gezet.

Vijf dagen na zijn zware operatie mocht Dewael (op foto in het midden) naar huis om te herstellen. De burgervader ondervond al gauw klachten en werd opnieuw in het ziekenhuis opgenomen. Dewael is terug thuis en herstelt traag maar goed. Na het herstel zal het fusieplan verder concreet worden uitgewerkt. Die fusie-operatie Tongeren-Borgloon gebeurt onder zijn leiding en die van zijn evenknie uit Borgloon, burgemeester Jo Feytons.

Dewael zag toch wel wat op tegen de operatie. Dat verklapte hij aan TruiensNieuws op de nieuwjaarsreceptie te Borgloon, enkele weken geleden. Anderzijds had hij er alle vertrouwen in. Maar een waakzaam man is er twee waard. Eenmaal thuis kwamen er klachten en werd de burgemeester voor alle zekerheid opnieuw even opgenomen. Gelukkig is het ergste nu voorbij. Na een herstelperiode zal Dewael al zijn batterijen goed opgeladen moeten hebben, want er wacht nog een zwaar jaar. Verwacht wordt dat in de lente hij en Feytons nu echt knopen gaan doorhakken omdat er nog heel wat stappen dienen gezet te worden voor de fusie een feit zal zijn.

Foto © Rudi De Cock